İngiltere’de 1.9 milyar sterlin siber bütçe tartışılıyor

İngiltere ulusal basını “Rusya ile siber savaş” başlığı ve bunun yankılarını öne çıkarmayı sürdürüyor. İngiltere bütçesinde ilk kez 1.9 milyar sterlinlik siber savunma bütçesi ayırdığını açıklamıştı.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond’ın 1.9 milyar sterlinlik siber savunma bütçesini açıklaması sonrası gazetelerde bu bütçenin nasıl harcanabileceğine ilişkin haberler dikkat çekiyor.

The Times gazetesi “Siber ordu için 50 elit beyin” başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberde, 10 haftalık hızlandırılmış “askeri eğitimle” 50 kişilik bir siber savunma timi oluşturulacağını yazıyor. Haberde ekibi oluşturacak kişilerin nasıl seçileceği ile ilgili de ayrıntılar yer alıyor.

Buna göre, teknoloji ile ilgili bir alanda daha önce çalışmamış olma şartı aranacak bu kişiler, psikometrik testler aracılığı ile belirlenecek ve siber saldırılara karşı eğitilecek.

Maliye Bakanı Hammond’un açıklamalarını geniş bir şekilde sayfasına taşıyan bir diğer gazete de Daily Telegraph. Gazete, Hammond’un kullandığı “Siber saldırılar bizi savaşa götürebilir” ifadesini haberin başlığına çekiyor.

2024530cookie-checkİngiltere’de 1.9 milyar sterlin siber bütçe tartışılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.