1 ay önce “750” var diyen Koca: Delta varyantı yüzde 90’ı geçti

“Şu an için Türkiye’de delta varyantı yüzde 90’ı geçti” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu varyant değişikliği toplumda bulaşıcılığın yoğunlaştığı anlamına geliyor” açıklaması yaptı.

Bir ay önce 36 ilde 750 vakada Delta varyantı tespit edildiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün vakaların yüzde 90’dan fazlasının delta varyantı olduğunu söyledi. Koca, “Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Varyant yoğunluğunun her geçen gün arttığını belirten Fahrettin Koca, “Şu an için Türkiye’de delta varyantı yüzde 90’ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor. Yüksek oranlı değil ama hızlı şekilde artıyor. Bu varyant değişikliği toplumda bulaşıcılığın yoğunlaştığı anlamına geliyor” açıklaması yaptı.

“BIONTECH AŞISINDA 3. DOZ GEREKLİ DEĞİL”
3. ve 4. doz aşılamaya ilişkin konuşan Bakan Koca, 2. doz Sinovac olanlar için 3. dozun gerekli olduğunu belirtti. Koca, BioNTech içinse henüz 3. doz zorunluluğu olmadığını ifade etti: “İlk 2 dozu inaktifse 3. doz gerekiyor. Çünkü 4 ile 6 aydan sonra koruyuculuğun düştüğünü görüyoruz. Eğer yaşlı veya ek hastalığı varsa düşüş daha da belirgin. BioNTech için şu an 3. doza gerek yok. Ama 7-8 ay sonra koruyuculuğun azaldığını İsrail’den biliyoruz. Önümüzdeki süreçte, takiple ne zaman gerekip gerekmediğini söylemiş olacağız.”

”AŞI OLUP VEFAT ETMİŞ KİMSE YOK”
Son dönemde 2 doz aşı olmasına rağmen hastalığa yakalananların oranının düşük olduğunu söyleyen Koca, “Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok” dedi.

SPUTNİK V AŞISINDA İKİNCİ DOZ AŞILAR GELMEDİ
Bakan Koca, BioNTnech ve Sinovac aşısı teslimatlarında bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bakan Koca, Haziran ayında ilk teslimatı yapılan Sputnik V aşılarının neden kullanıma alınmadığı hakkında da konuştu. Koca, bu aşının bir ve ikinci doz içeriklerinin farklı olduğunu, ikinci doz aşılar gelmediği için sürecin başlatılmadığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

2541970cookie-check1 ay önce “750” var diyen Koca: Delta varyantı yüzde 90’ı geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.