1 Mayıs Kadıköy’de Kutlanacak

Emek Platformu Başkanlar Kurulu bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının ağırlıklı olarak Ankara’da yapılmasını kararlaştırdı. Konfederasyon başkanlarının çoğunluğu ise Ankara’daki mitinge katılacak. Ankara’da miting alanının “Tandoğan mı Sıhhiye mi” olacağı ise henüz netleşmedi. Miting alanı Teknik Komite toplantısında kararlaştırılacak.


SENDİKALAR YİNE BERABER


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partiler 1 Mayıs’ı İstanbul’da Kadıköy İskele Meydanı’nda kutlayacak.


Tertip Komitesi Başkanı DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs kutlamalarının saat 11.00’da Natieulus önünde toplanarak başlayacağını, saat 12.00’de ise Kadıköy Meydanı’na yürüneceğini söyledi.


Çam, “1 Mayıs’ın bahar bayramı olarak değil, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmasını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bayram ve mücadele günü olarak ilan edilmesini talep ediyoruz. Bu isteğimizi siyasi partilerin Meclis grup başkan vekillerine ilettik” dedi.


BÖLÜNMÜŞ 1 MAYIS


Kadıköy’deki ortak kutlamalara katılmayacağını açıklayan Türkiye Komünist Partisi (TKP) ise 1 Mayıs’ı Kartal Meydanı’nda kutlama kararı aldı. Ayrıca İşçi Partisi de “Türk bayraklı gerçek 1 Mayıs Mitingi”ni İstanbul Tepebaşı’nda saat 11.30’da düzenleyeceklerini açıkladı. İşçi Partisi İl Başkanı Erkan Önsel yurttaşların 1 Mayıs’a Türk bayraklarıyla gelmelerini istedi…


İLGİLİ DOSYA: Dünya’da ve Türkiye’de 1 Mayıs’ın tarihi
İLGİLİ HABER: Londra’da da haydi 1 Mayıs alanlarına…

1029920cookie-check1 Mayıs Kadıköy’de Kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.