1 Mayıs Taksim’de kutlanacak

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, Taksim Gezi Parkı’nda bir basın toplantısı düzenledi.


DİSK Genel Sekreteri Görgün, sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs’ta omuz omuza olacaklarını ifade ederek, ”Bizler ülkemizin emek örgütleri TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK olarak 1 Mayıs 2008’de sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, barış ve demokrasi için Taksim’deyiz” dedi.


Görgün, ”1 Mayıs’ta emek örgütlerinin sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi için haykıracaklarını” ifade ederek, ”Sosyal güvenlik ve sağlık haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kıdem tazminatı hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Hükümetin işçi haklarını gasp etme girişimi karşısında tek yumruk, tek ses olacağız. Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya ve güvencesiz çalışmaya ‘dur’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.


Açıklamanın ardından gazetecilerin ”1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için İstanbul Valiliği’nden izin talepleri olup olmadığı” yolundaki sorularını yanıtlayan Görgün, tüm dünyadaki uygar ülkelerde 1 Mayıs’ın o ülkenin büyük kentlerinin en görkemli alanlarında kutlandığını belirterek, ”Türkiye uygar bir ülkedir. Elbette girişimlerimiz valilik nezdinde, hükümet nezdinde sürecek. İzin konusu şu an gündemde değil, izne gerek yok. Türkiye’nin en büyük 1 Mayıs Meydanı’nda 1 Mayıs’ta olacağız”dedi.
 

1057750cookie-check1 Mayıs Taksim’de kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.