1 Mayıs’ta Taksim’e 10 bin polis yığılacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise Vali Vasip Şahin’in “Taksim’e izin yok” açıklamasının ardından güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

Gruplar geçen yılların aksine bu yıl Taksim’e çıkmak için toplanma noktalarını açıklamadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise geçmiş yıllardaki toplanma noktalarını dikkate alarak önlemler aldı. Buna göre, Taksim Meydanı’na ve çevresine yaklaşık 10 bin polisin konuşlandırılması kararlaştırıldı. Bu sayının esnek olduğu, 1 Mayıs öncesinde değiştirilebileceği belirtildi.

HAVADAN-KARADAN TAKİP

1 Mayıs günü Taksim Meydanı demir bariyerlerle çevrilecek. Bariyerlerin çevresine polisler konuşlandırılacak.

İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Divan Kavşağı ile Şişli’de DİSK önünde, Beşiktaş Meydanı’nda ve Dolmabahçe’de polisler TOMA’larla bekleyecek.

Korsan gösteri beklenen Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu, Sancaktepe’de de çevik kuvvet ekipleri bulunacak. Bu tedbirlere ek olarak İstanbul Emniyeti’nde bugünden itibaren izinler kaldırıldı. İstanbul dışından getirilen polisler de olay çıkması muhtemel alanlara yakın yerlerde konuşlandırılacak. Polis helikopteri de görüntü alarak canlı olarak MOBESE merkezine aktaracak.

Yenikapı-Hacıosman metrosu, Osmanbey ve Şişhane durakları arasında hizmet vermeyecek. Kabataş-Taksim füniküler hattı da 1 Mayıs günü kapatılacak. Ankara’da ise Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde Sıhhiye Meydanı’nda ortak miting düzenleyecek.

1 MAYIS’A ULAŞIM ENGELİ

İstanbul Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’a ulaşım engeli geldi. Birçok metro hattı iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin duraklara astığı yazılı açıklamada 1 Mayıs’ta Levent-Yenikapı metro seferlerinin ve Kabataş-Taksim Füniküler seferlerinin yapılmayacağı ifade edildi. Çetin AYDIN / Hürriyet

1451510cookie-check1 Mayıs’ta Taksim’e 10 bin polis yığılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.