10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler için Ankara Garı önünde anma yapıldı. Polis, çok sayıda kişiyi gar önüne almadı, gözaltılar var.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler katliamın 7. yıl dönümünde Ankara Garı önünde anılıyor.
Katledilen 103 kişinin yakınları, 10 Ekim’de yaralananlar emek ve demokrasi güçlerinden örgütlerin temsilcileri, Ankara Garı’nda katledilenlerin fotoğraflarının olduğu pankartla yürüdü.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Emek Partisi Başkanı Ercüment Akdeniz, CHP, HDP ve TİP’ten milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve meslek örgütü temsilcisi 10 Ekim anmasına katıldı.
Saldırıda katledilen 103 kişinin ismi okundu, kitle her ismin ardından hep bir ağızdan “Yaşıyor” diye bağırdı. Ardından katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04’te saygı duruşuna geçildi.
Katliamı lanetleyen ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep eden konuşmalar yapıldı.
POLİS KATILIMI ENGELLEDİ, GÖZALTILAR VAR
Öte yandan polis çok sayıda kişinin Gar önüne gelmesini engelledi. Ellerinde ailelerden ve kitle örgütü temsilcilerinden oluşan bir listenin olduğunu belirten polisler çok sayıda kişiyi engelledi. Polis Turkuaz Basın Kartı olmayan gazetecileri de “gazeteci değilsiniz” diyerek engelledi.
Yüksek Hızlı Tren tarafından tarihi Ankara Garı’na geçip anmaya katılmak isteyen 10’a yakın kişi gözaltına alındı. Polis bu kişileri ters kelepçe uyguladı.
Ulaştırma Kavşağından girmesi engellenenlere ise biber gazı sıkıldı. Buradan uzaklaştırılan çoğu üniversite öğrencisi çok sayıda kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Polis, gözaltıya tepki gösteren öğrencilerden birine “Ne yapacaksın, canlı bomba mı patlatacaksın?” dedi.
Fotoğraf: Birkan Bulut/Evrensel
Fotoğraf: Birkan Bulut/Evrensel
(Ankara/EVRENSEL)
2638720cookie-check10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.