10’ncu Haçlı Seferi’ne çıkmışlar

“Hutaree” adıyla ABD’nin Michigan, Illinois, Indiana ve Ohio gibi 4 büyük Orta-Batı eyaletinde örgütlenen Amerikan Haçlılarını polis ve gizli servis uzun zamandır izliyordu. Şiddete başvurmadıkları sürece, arazide kamp yapıp kendi aralarında silahlı oyunlar düzenlemek türünden etkinliklerine göz yuman Federal Soruşturma Bürosu/FBI, bu kez haçlılar ileri gidip polis ve federal hukukçuları öldürmeyi tasarlayınca, operasyonlara kalkıştı ve geçtiğimiz hafta 9 Haçlı üyesi tutuklandı.

Tutuklamaların ve örgüte yönelik operasyonların devam edeceği sanılıyor.

Gizli saklısı olmadan, yarı para-militer örgütlenmiş bu Amerikalı gruba üye olanların tam olarak sayısı bilinmiyor. Ancak, Amerikan Hıristiyan militanların web sitesinde amaçları ve etkinlikleri kısmen anlaşılabiliyor. ( http://hutaree.com/ )
“Yüzbaşı Huta” diye bilinen Hutaree lideri David Biran Stone, iddialara göre örgüt üyesi militanlara patlayıcı yapımı ve silah kullanımını oğluyla birlikte öğretmiş bulunuyordu. Amerikan Savcısı Barbara McQuade’nin iddiasına göre önümüzdeki Nisan ayında eyleme geçerek seslerini duyurmayı tasarlayan Hutaree’nin bu ses getirecek saldırılarının son tutuklamalarla engellendiğini söyledi. Bununla beraber, Hutaree’nin henüz ele geçmemiş üyeleri bulunabileceğinden terör bağlantılı her türden yapılanmaya karşı dikkat kesilen federal polis önlem almaya devam ediyor.

1502150cookie-check10’ncu Haçlı Seferi’ne çıkmışlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.