11. Britanya Alevi Festivali açılış resepsiyonuyla başladı.

Britanya Alevi Festivali, “Barış ve Adalet” temasıyla Britanya Alevi Federasyonu, İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM)-Cemevi ile Enfield Alevi Kültür Merkezi’nin önderliğinde diğer cemevlerinin katkılarıyla 29 Mayıs – 5 Haziran arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında Alevi kültürünü anlatan sergi ve paneller düzenlenecek ve sanatçıların da sahne aldığı park şenliği yer alacak.

İAKM-Cemevi’nde 29 Mayıs günü düzenlenen festival açılış resepsiyonuna yerel yöneticiler, basın ve kalabalık toplum üyelerinden oluşan kalabalık bir katılım oldu. HDP eski milletvekili Çilem Küçükkeleş ile Diyarbakır eski belediye başkanı Osman Baydemir’in de yer aldığı resepsiyonda Gani Pekşen’ın “Cem Ritüelleri” başlıklı fotoğrafları da sergilendi.

Resepsiyon, Avilik kültüründeki “çerağ uyandırılması”yla başladı. Dedelerin kısa konuşmasından sonra BAF ve cemevleri yöneticileri Alevi inancının yaşatılması için Alevi kurumları ve festivalin önemine değindiler. Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet de kısa konuşmasında İşçi Partisi’nin son yerel seçimlerdeki Londra genelinde olduğu gibi Haringey’de de oy oranını artırdığını vurgulayarak, İşçi Partisi’ni destekleyen Alevilere teşekkür etti.

ZENGİN FESTİVAL PROGRAMI

30 Mayıs Pazartesi günü “Alevilerin Sesi ve Medya” paneli ile dedelerin katıldığı “Alevilikte barış ve adalet” muhabbeti, 31 Mayıs salı günü de “Barış ve Adalet” paneli gerçekleşecek.

31 Mayıs salı günü de Çilem Küçükkeleş, Can Dündar, Barış Atay ve Necdet Saraç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Siyaset” paneli yapılacak, Ali Has’ın yazıp Nesimi Kaygusuz’un yönettiği “Ben Kolay Ölmem” tiyatro oyunu izlenecek.

1 Haziran’da “Alevi Örgütlenmesi” paneli, 2 Haziran’da çocuklar için tiyatro ve akşamında da cem bağlanacak.

Bu etkinliklerin hepsi İAKM-Cemevi’nde gerçekleşirken, 2-3-4 Haziran günlerinde BAF yerleşkesinde yapılacak açık hava etkinliğinde otantik yiyecek ve kitap tezgahları yer alacak. Ayrıca konuşmaların yanı sıra “Manuş Baba, Umuda Haykırış, Metin Karataş, Ayfer Düzdaş, Suna Alan, Gani Pekşen, Nefes ve Umut Özkan sahne alacak.

Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet İşçi Partisi’ni destekleyen Alevilere teşekkür etti.
BAF ve cemevleri başkanları konuşurken
2610610cookie-check11. Britanya Alevi Festivali açılış resepsiyonuyla başladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.