11 Eylül kurbanları anıldı

Terörist saldırıda hayatını kaybedenlerin kardeşleri tarafından kurbanların tek tek isimlerinin okunması, yakınlarını kaybeden katılımcıların aynı acıları tekrar yaşamasına sebep oldu. Gordon M. ile başlayan ve art arda sıralanan isimler, Dünya Ticaret Merkezi’nin İkiz Gökdelenleri’nden geriye kalan boş alan üzerinde yankılandı. Ellerinde ölen yakınlarının portreleri bulunan yüzlerce kişi, yakınlarının ismi okunurken gözyaşlarına engel olamadı. 

İlk uçağın kuzey binasına çarptığı yerel saatle 08:46’da (TSİ 15:46) düzenlenen saygı duruşunun ardından New York’ta bütün kiliselerde çanlar çalındı. Aynı tören, diğer uçağın güney gökdelenine çarptığı 09:03’te (TSİ: 16:03) de tekrarlandı. Ayrıca gökdelenlerin çöktüğü 09:59 ve 10:29’da da saygı duruşları yapılarak, tören alanı sessizliğe büründü. Törende konuşan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, yaşanan acılara atıfta bulunarak, ”Bugün biz tekrar bu üzüntüyle yüz yüze olan bir şehiriz” dedi.

El Kaide militanları tarafından kaçırıldığı öne sürülen uçakların New York’taki İkiz Gökdelenler’e çarptırılması sonucu binalar çökmüş ve saldırıda 2 bin 749 kişiye mezar olmuştu.

İLİGİLİ HABER: ‘Terörün arkasında gizli servisler var’

1114140cookie-check11 Eylül kurbanları anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.