11 Eylül’ün enkazı da zehirlemiş…

Başkan Bush’un dün 11 Eylül saldırılarının ertesinde El Kaide’nin Los Angeles’ın en yüksek binasına da planladığı bir saldırının gerçekleşmeden önüne geçildiğini açıklaması gazetelerin ortaklaşa yer verdiği haberler arasında yer aldı..

İngiltere’nin en ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian bunun yanısıra, 11 Eylül’ün şu an ”ayakta ölmekte” olan kurbanlarının da bulunduğundan endişe duyulduğunu yazdı.

“New York’ta çöken İkiz Kulelerin enkazından kalkan toz, çevredikleri ve en başta da kurtarma görevlilerini zehirledi mi?” sorusuna yanıt arayan The Guardian, Dünya Ticaret Merkezi’nden geriye kalan moloz yığından havaya karışan asbest, kurşun, civa, toza dönmüş cam ya da beton ve yanan uçak benzini atıklarının, arama-kurtarma çalışmalarında yer aldıktan sonra ölen bazı ABD’lilerinı zehirlemiş olabileceğini öne sürdü.

Gazetenin görüştüğü bir gönüllü kurtarma görevlisinin şikayetlerini dile getiren yüzlerce başka insan da bulunuyor. Gazeteye göre; nefes zorluğu, eklem ağrıları, baş ağrıları, halsizlik ve ”İkiz Kule Öksürüğü” diye ad taktıkları kronik bir öksürük ortaya çıktı.

11 Eylül ve sonraki günlerin panik ve telaşı içinde enkazda çalışmış tahminen 50 bin işçiden birçoğunun maske bile takmadığını vurgulayan gazeteye, New York belediye meclisi üyelerinin federal hükümetten konuyu soruşturup hastaların durumunu takip edecek üst düzey bir yetkili atanmasını talep ettiklerini aktardı.

1123220cookie-check11 Eylül’ün enkazı da zehirlemiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.