12 Eylül Cuntası’na suç duyurusu

Ankara 78’liler Derneği öncülüğünde Ankara Demokrasi Güçleri adı altında toplanan 48 sivil toplum örgütünün temsilcileri, 12 Eylül Harekatı’nı gerçekleştiren eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren ile o dönemde kuvvet ve birlik komutanı olanlar hakkında dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.


Ankara Adliye Sarayı önünde toplanan grup, “12 Eylül Darbecileri Yargılansın” yazılı pankart açtı, “Darbeciler halka hesap verecek” şeklinde sloganlar attı.


Grup adına konuşan Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin 25’nci yılı dolayısıyla dönemin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandıklarını söyledi.


Sümbüloğlu, 12 Eylül Harekatını gerçekleştiren eski Cumhurbaşkanlarından Kenan Evren ile dönemin kuvvet ve birlik komutanlarının, Türk Ceza Kanunu’nun 309, 311 ve 312. maddelerine muhalefetten suçlu olduklarını öne sürdü.


Sümbüloğlu’nun açıklamasının ardından, 48 sivil toplum örgütünün imzasıyla hazırlanan suç duyurusu ile bireysel imzalanan dilekçeler, Cumhuriyet Savcılığı’na verildi. (aa) 


İLGİLİ HABER: ’12 Eylül yargılansın!’ mitingine çağrı


İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / AB muhalefeti ve 12 Eylül


İLGİLİ KİTAP: Asılmayıp beslenenler / Ertuğrul Mavioğlu…

1024180cookie-check12 Eylül Cuntası’na suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.