12’nci YoungEast Festival’de 50 genç

12’nci YoungEast Festival’de umut verip içimizi aydınlatan genç müzisyenler sahne aldı.

29 Mayıs Pazartesi günü, Clisold Park’taki tarihi The Old Church’de gerçekleşen festivalde gençlerimiz müzikseverlere 3 saatlik bir müzikal deney sundu.

2006 yılından bu yana toplumumuzda sanatsal yaratıcığı teşvik edip, genç müzisyenleri toplumla buluşturarak sahne, basın ve medya aracılığıyla seslerini duyurmaları için platform sunmaya çalışan YoungEast Festival’de bu yıl 50 genç müzisyen sahneye çıktı.

Festivalin Piyano Serisi’inde Ezra Hurman, Aylin Hurman, Ela Öz, Janset Ercan, Sude Ercan, Beren Doğan, Deniz Yılmaz, Beren Yapıcı ve Zilan Özdemir Grade sınavlarında bütün öğrencilerine en yüksek seviye olan “Distinction” derecesini kazandıran hocaları Suzan Beyazıt eşliğiyle sahneye çıktı.

Bersu Aksu, Luke Trocinska, Emilia Gülle, Tomasz Skowron, Berdan Aksu, Adam Gülle, Jiyan Yadırgı, Su Eskioğlu, Defne Eskioğlu, Adar Alpdoğan ve Su Bektaş Klasik Gitar Serisi’inde parçalarını sergilediler.

Festivalin ikinci yarısında sahneye çıkan Numan Büyükbay, Mir Selim İlhan, Sude Kartal, Yola Anne Ellis, Carmen Stephens, Cihan Alp Kartal, Güney Özuğurel, Rüya Öz, Cansu Çetiner, Melek Öztürk, Havin Özdemir, Berdan Doğan elektro gitarlarıyla geleneksel halk müziklerinden rock müziğe geniş bir repertuarla performanslarını gerçekleştirdiler.

En Genç Rock Topluluğu

Yaş ortalaması 9 olan ve muhtemelen dünyanın en genç rock topluluğu sayılabilecek, Mir Selim İlhan, Sude Kartal ve Cihan Alp Kartal oluşan YoungRock grubunun icra ettikleri Smoke On The Water ve Breaking The Law parçalarıyla uzun süre alkışlandı.

Delilah Stephens, Sarya Fidan, Selina Yılmaz, Ceyda Polat, Cem Hurman ve Mariana Lima Abre klasik gitarlarıyla akademik eğitimle eşgüdümlü programlanan Grade sistemindeki parçalardan örnekler sundular. Henüz 10 yaşında olmasına karşın bu yaşlarda çok az çocuğun ulaşabildiği Grade 6 seviyesinde klasik gitar repertuarından örnekler sunan Eray Hüseyin Ülgüdür’ün ardından iki yıl üstüste Hackney Belediyesi’nin Mayor’s Music Award ödülüne layık görülen Berkan Ülgüdür Grade 7 seviyesindeki parçalarıyla festival devam etti.

Natalia Skowron ve Julia Trocinska gitar çalıp söyledikleri rock parçalarla renklenen festival Grade 8 seviyesinde elektrik gitar çalan Yiğit Taze’nin dinamik rock parçalarıyla heyecan doruğa yükseldi.

Geçtiğimiz yıl beste ve şarkısözleriyle başvurmuş olduğu 3 ayrı üniversiteye de kabul edilen Aslı Özdemir, festivalde “Mutlu Sonsuz” adlı parçayı yorumladı. Bu yıl başarılı beste ve düzenlemeleriyle 5 ayrı üniversiteye kabul edilen Efe Batak, piyanoyla “Hound Dog” adlı parçayla blues tarzında bir örnek sundu.

Bütün festival boyunca sahneye çıkıp genç müzisyenlere eşlik eden başarılı davulcu Berhan Aydın’ın, 7/8’lik ve 9/8’lik Doğu Akdeniz & Balkan ritmleriyle özel olarak düzenlenen Mike Oldfield’in “Tubular Bells” adlı parçasını Sedat Sarıcı ve Ezo Sarıcı’nın gitar doğaçlamalarıyla yorumlamasının ardından festival sona erdi.

Fotograflar: Özden Beyazıt

2093590cookie-check12’nci YoungEast Festival’de 50 genç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.