16. YOUNGEAST FESTİVAL’DE MİNİK ROCKÇULAR: YOUNGEAST FESTİVAL 16 YAŞINDA

Londra’da yaşayan toplumumuzun yetişmekte olan genç ve çocuk müzisyenlerine yönelik düzenlenen YoungEast Festival bu 29 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek. Konser salonuna dönüştüren Clissold Park’taki The Old Church’de, saat 2’de başlayacak festivalde 6-7 yaşlarındaki çocuklardan oluşan rock toplulukları da yer alacak.

Covid 19 nedeniyle verilen aranın dışında 2006 yılından bu yana her yıl kesintisiz olarak sürdürülen YoungEast Festival bugün albümleri ve konserleriyle toplumumuzun gururu olan birçok müzisyenimize ilk sahne deneyimi kazandırmıştı.

Geçtiğimiz yıl 5 yaşlarındaki 5 kızımızdan oluşan GOLD BAND bu yıl Eftelya Yeşilkaya, Eliz Uzun, Elif Yeşilkaya, Umut  Ertürk, Kuzey Ali Yıldız,  Anıl Süral’dan oluşan kadrosuyla Papa Roach adlı rock topluluğundan Last Resort ile Eminem’den Mosh’u seslendirecekler.

Hocası Suzan Beyazıt eşliğinde hazırlandığı seviye belirleme Grade sınavında aldığı 98 puanla zor ulaşılan bir rekora imza atan Ada Dilberoğlu arkadaşları Şimal Uzun, Rüya Clara Lustgarten, Yaren Uyar, Roni Murdaymootoo ve Enes Sevgili ile birlikte JOY BAND  olarak Linkin Park’tan In The End ve Beethoven’ın 9. Sefoni’sini çalacaklar.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ARMAĞAN

15. YoungEast Festival’de 7 yaşında üyesiyle rock klasiklerinden örnekler sunan HOKKABAZ  (Alp Ercosman, Kuzey Yıldız, Aras Ganidağlı, Berzan Yapıcı, Adar Koca) bu yıl repertuarlarına OZZY OSBOURNE, RONNIE JAMES DIO, JUDAS PRIEST, KISS, SURVIVOR, RED HOT CHILLI PEPPERES, DEEP PURPLE ve EUROPA gibi toplulukların eserlerini de eklediler.

Yurdumuzun önde gelen besteci ve topluluklarından Barış Manço & KURTALAN EKSPRES’in 1973’de cumhuriyetimizin 50. yılı kutlamaları nedeniyle 100. yıla adamış oldukları 2023 adlı enstrümantal eser de genç rockçuların repertuarında yer alıyor.

Festivalin Piyano Serisi’nde Kuzey Deniz Girgin, Janset Ercan, Sude Ercan, Denis Kazbek, Enes Ganidağlı, Ali Asil Temur, Ela Rosa Yıldırım, Esma Ganidağlı, Dora Ciba, Ayşe Çiçek, İsyan Deniz İçel, Yılmaz Gerçek, Derin Ciba, Su Demir, Mehmet Dilberoğlu, Beren Doğan, Beren Yapıcı sahneye çıkacaklar.

Klasik Gitar Serisi’nde ise Sarp Ercosman, Beste Beyter, Alp Ercosman, Kuzey Ali Yıldız, Enes Sevgili, Cihan Kartal, Zera Yeşiltaş türkülerimizden pop klasiklerine seçkin örnekler sunacaklar.

2023 YOUNGEAST POSTER
ALTIN KIZLAR
ADA DILBEROGLU
BEREN YAPICI
EFTELYA YESILKAYA
HOKKABAZ Rock Band Seyircilerle
HOKKABAZ ROCK BAND
2690980cookie-check16. YOUNGEAST FESTİVAL’DE MİNİK ROCKÇULAR: YOUNGEAST FESTİVAL 16 YAŞINDA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.