17 evde toplantı yapmışlar

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak sorgulanan askerlerin verdiği ifadelerde, darbe gecesinde bir gün önce Ankara’da büyük hareketlilik yaşandığı ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, tutuklanan subayların ifadelerinden yola çıkarak, FETÖ’nün askeri birliklerden sorumlu sivil imamlarının, darbe gecesinden bir gün önce 14 Temmuz’da toplantı yaptığı 17 ev belirledi.

Birbirinden bağımsız olan, kısa süre önce kiralandığı belirlenen bu evlerde cemaat imamlarının, darbe girişiminde kritik görevler üstlenecek askerlerle, ‘darbe planı’ üzerinde çalıştıkları öğrenildi.

Çankaya, Dikmen, İlker, Gölbaşı, İncek, Ostim, Sincan, Keçiören, Polatlı, Etimesgut’taki bu evlerden çoğunun darbe girişiminin başarsız olmasından hemen sonra boşaltıldığı öğrenildi.

DARBE HAZIRLIĞI OCAKTA BAŞLAMIŞ

Darbe soruşturmasında savcılık, darbe girişimi hazırlıklarına ilişkin önemli bilgilere ulaştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in koordinatörlüğünde süren soruşturmada ulaşılan belge ve bilgilere göre, Hava Harp Okulu’nda ocak ayında yıllık askeri planlama yapıldı. Planda, ilk defa “Askeri öğrencilerin temmuz ayı sonuna kadar Ankara’da kampa alınmasına” karar verildiği anlaşıldı.

Söz konusu plan kapsamında, 90 öğrenci, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz tarihinden birkaç gün önce Ankara Etimesgut ilçesinde bulunan 11’inci Hava Ulaştırma Komutanlığı’na getirildi. Savcılık kaynakları, bu öğrencilerin darbe girişiminde kullanıldığına ilişkin verilere ulaşıldığını bildirdiler.

Soruşturmada, Denizli’deki Çardak Komando Bölüğü bünyesinde görevli 150 askerin de Kızılay’da görevlendirildiği belirlendi. Aynı şekilde, Eğirdir’deki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan yaklaşık 130 asker de Ankara’ya doğru yola çıktı. Ancak askerlerin, yolda alıkonuldukları bildirildi. (HÜRRİYET)

1989780cookie-check17 evde toplantı yapmışlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.