‘1967 sınırına çekilirse İsrail’i tanırız’

Haniye’nin açıklamasının resmen teyit edilmesi halinde bu ifadeler, Hamas’ın, İsrail ile barıştan ilk kez söz etmesi anlamına geliyor. Haniye, Washington Post’a telefonla yaptığı açıklamada, ifadelerinin, “İsrail’i yok etmeye yönelik Hamas politikasının bir parçası mı olduğunun” sorulması üzerine, “Bizim yahudilere bir kinimiz yok. Onları denize dökme gibi bir çabamız yok. Tek isteğimiz, topraklarımızın geri verilmesi, birilerini incitmek değil” karşılığını verdi.
Şiddet döngüsünden kendilerinin de hoşlanmadığını ifade eden Haniye, “Eğer barış bize haklarımızı sağlayacaksa, bu iyi olur. Eğer bize tüm haklarımızı verirlerse, İsrail’i tanırız” dedi.

Haniye’nin söyleşi sırasında İngilizce konuşmaması, sözlerinin yanlış tercüme edilmiş olabileceği kuşkularına da yol açtı. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AP’ye yaptığı açıklamada, “Washington Post, Haniye’nin ifadelerini yanlış tercüme etmiş olmalı” dedi.

Zuhri, “Çünkü Hamas aşamalı barış değil, aşamalı çözüm istiyor. Ateşkese dayalı aşamalı bir çözümün, İsrail’in 1967’de işgal ettiği topraklardan tamamen çekilmesiyle paralel olarak uygulanmasını savunuyoruz. Ara çözümler, topraklarımızı geri almamızı sağlamaz” diye konuştu.

1124060cookie-check‘1967 sınırına çekilirse İsrail’i tanırız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.