2 bin Türk işadamı İstanbul’da buluşuyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, krize karşı yurt dışındaki Türk iş adamlarıyla birlikte mücadele edeceklerini bildirdi. Tüzmen, yurt dışında faaliyet gösteren Türk firmalarının Türkiye’den ciddi miktarda ithalat yaptıklarını da söyledi.

Bakan Tüzmen, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, dünyanın hemen hemen her ülkesinde Türk firmalarının ve Türk girişimcilerinin bulunduğunu belirtti.

Tüzmen, “10-11 Nisan tarihlerinde İstanbul’da büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Yurt dışında faaliyet gösteren 2 bin Türk girişimciyle bir araya geleceğiz. Bu toplantıya Türkiye’de faaliyet gösteren Türk girişimciler de katılacaklar. DTM ve DEİK organizasyonu ile gerçekleştirilecek bu buluşmada, hem bu firmalarımız için, hem de Türk ekonomisi için önemli kararlar alacağız” dedi.

“İHRACATIMIZA KATKI YAPIYORLAR”

Yurt dışında faaliyet gösteren Türk firmalarının Türkiye’nin ihracatına önemli katkılar yaptığına dikkati çeken Bakan Tüzmen, görüşlerini şöyle açıkladı:

“Yurt dışındaki Türk firmaları Türkiye’den ciddi miktarda ithalat da yapıyorlar. Türk mallarını bulundukları ülkelerde pazarlıyorlar. Yaptıkları bu işle ülkemiz ihracatına ve ekonomisine çok önemli katkı yapıyorlar. Yurt dışında yatırım yapan birçok Türk firması da yaptıkları yatırımlardaki makineleri Türkiye’den alıyorlar. Bu da ihracatımızı olumlu etkiliyor. Yaşadığımız dünya krizinde dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Türk firmaları ve Türk girişimcileriyle ilişkilerimizi sıklaştırmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde krize karşı yurt dışındaki Türk iş adamlarıyla birlikte mücadele edeceğiz.”

-“MİLYARLARCA DOLAR CİROLARI VAR”-

Yurt dışında faaliyet gösteren Türk firmalarının bulundukları ülkelerdeki cirolarının on milyarlarca dolara ulaştığını kaydeden Bakan Tüzmen, yurt dışında faaliyet gösteren Türk firmalarının yaşanan kriz ortamında olanaklar ölçüsünde Türkiye’den yaptıkları ithalatı azamiye çıkarmalarını istedi.

Tüzmen, Türk mallarının kalitesinde hiçbir sorun olmadığını ifade ederek, başta Avrupa olmak üzere tüm dünya ülkelerinde Türk mallarının rahatça pazarlanabileceğini bildirdi.

-“SORUNLARINI DİNLEYECEĞİZ”-

Yurt dışındaki Türk girişimcilerin İstanbul buluşmasında iş adamlarının bulundukları ülkelerde yaşadıkları sorunları da dinleyeceklerini belirten Bakan Tüzmen, Türk firmalarının dünyanın hemen hemen her yerinde faaliyet gösterdiklerini ve on milyarlarca dolarlık ciroya ulaştıklarını söyledi.

“Ama onlar bu noktalara tırnaklarıyla kazıya kazıya geldiler. Çok sıkıntılara katlandılar. Hala da sıkıntıları var” diyen Tüzmen, bu buluşmada yurt dışındaki iş adamlarının sorunlarını dinleyip sıkıntılarına çözüm arayacaklarını ve toplantı sonunda bir üst örgüt kurup, yurt dışındaki Türk girişimcilerin sorunlarının çözümünde daha hızlı davranılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

10-11 Nisan buluşmasında özellikle komşu ve çevre ülkelerle ilgili toplantılar yapılacağına dikkati çeken Tüzmen, “Önümüzdeki dönemde komşu ve çevre ülkelerde yapılacak çok iş var. Bu konularda yurt dışında faaliyet gösteren firmalarla Türkiye’de faaliyet gösteren firmalarımız birlikte hareket edebilirler. Ortaklıklar kurabilirler, güçlerini birleştirebilirler. Yapacağımız ülke toplantılarını katılımcıların iyi değerlendireceğine inanıyorum” diye konuştu.

1190540cookie-check2 bin Türk işadamı İstanbul’da buluşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.