”2 günde 79 ‘terörist’ etkisiz”

Türk Silahlı Kuvvetleri açıklamasında ”Devam eden operasyonlarda, uçaklar ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu sonuçlara göre, iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 79’a ulaşmıştır” denildi.


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:
”Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde icra edilmekte olan sınır ötesi harekatta; 23 Şubat 2008 günü saat 17.00 itibarıyla, bölgenin dört ayrı kesiminde terörist unsurlarla sağlanan temas halen devam etmektedir.


İçerisinde ağır uçaksavar silahlarının da bulunduğu, teröristlere ait çok sayıda silah mevzii tahrip edilmiştir. Ayrıca, bölgede savunma maksadıyla hazırlanmış tahkimli mevziler tahrip edilmiş; içlerinde bulunan teröristler ise silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Birliklerin ilerleme istikametinde tespit edilen önemli miktarda uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı madde ve mayın, bulundukları yerlerde imha edilmiştir.


Değişik bölgelerde tespit edilen sığınak ve mağara gibi terörist barınma tesisleri; Hava Kuvvetleri uçakları, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtalarıyla kullanılamaz hale getirilmiş; tesislerin içerisinde bulunan bol miktardaki mühimmat ile patlayıcı madde stokları tahrip edilmiştir.


Bugünkü çatışmalarda 2 personelimiz şehit olmuştur.”


“ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ”


Kara harekatında şehit olan Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun (30) cenazesi Çorum’un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.


Keyvanoğlu’nun cenazesi, Van’dan uçakla Ankara’ya, ardından ambulansla Sungurlu’ya getirildi. Şehit Keyvanoğlu için Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi.


Askerlerin omuzlarında ambulansa konularak Karşıyaka Mezarlığına götürülen Piyade Uzman Çavuş Keyvanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı, şehitlikte toprağa verildi.
Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde slogan attılar.


Kıdemli çavuş Selam Kemer’in cenazesi Konya’da, Piyade Er Gökhan Özkan’ın Çanakkale’de, Er Erkan Aslan’ın cenazesi Diyarbakır’da, er İbrahim Gedik’in cenazesi Trabzon’da, Bingöl’ün Yedisu ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Üstçavuş Emre Bolat’ın cenazesi de yarın Eskişehir’de toprağa verilecek. 


TERÖR KAMPLARI BOMBALANIYOR


DİYARBAKIR/ÇUKURCA – Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde başlattığı kara harekatı kapsamında Kandil Dağı’nda, terör örgütü kamplarının yoğun şekilde bombalandığı belirtildi.


Sabah erken saatlerden itibaren Kandil Dağı’ndaki terör örgütü kamplarının uçak, topçu birlikleri ve helikopterlerce bombalandığı, bombalama sonucu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


Öte yandan, dün geceden bu yana hareketliliğin devam ettiği Diyarbakır’dan çok sayıda savaş uçağının havalandığı görüldü.


Bu arada, operasyon kapsamında, Hakkari’nin Çukurca ilçesinden sınıra asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldığı gözlendi.

1055780cookie-check”2 günde 79 ‘terörist’ etkisiz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.