2 günde 3 öğretmen Kovid-19’dan hayatını kaybetti: “Ölüyoruz, aşı nerede?”

Kütahya, İstanbul ve İzmir’de 2 günde 3 öğretmen Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi. Yüz yüze eğitimin başladığı 15 Şubat’tan bu yana ise 19 eğitim emekçisi hayatını kaybetti.

Yetersiz önlemler nedeniyle eğitim emekçileri hayatını kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz iki gün içerisinde Kütahya, İstanbul ve İzmir’de koronavirüse yakalanan üç öğretmen hayatını kaybetti. Yüz yüze eğitimin başladığı 15 Şubat’tan bu yana ise 19 eğitim emekçisi hayatını kaybetti.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Dereköy İlk ve Ortaokulu’nda Müdür Yardımcılığı yapan öğretmen Yakup Sevinç (47) koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sevinç, 10 gün önce Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı. Hastanedeki 3 günlük tedavinin ardından taburcu olan öğretmen Sevinç, karantina süresinin bitimine 1 gün kala evinde fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Sevinç, hayatını kaybetti.

İzmir Bayraklı’da bulunan Mustafa Kemal Anadolu Lisesinde görev yapan Fizik Öğretmeni Berrin Gür de dün Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Eğitim Bir-Sen üyesi Gür’ün ölüm haberini sosyal medyada paylaşan İSİG Meclisi, “Ailesine ve eğitim emekçilerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Yine dün İstanbul Ataköy Atatürk Ortaokulunda çalışan Öğretmen Nizamettin Uysal Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. Uysal’ın ölümüne ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şubesi “Artık yeter. Ölüyoruz, aşı nerede?” diyerek öğretmenler ve öğrenciler için yeterli önlemleri almayan iktidara tepki göstermişti. EVRENSEL

2506900cookie-check2 günde 3 öğretmen Kovid-19’dan hayatını kaybetti: “Ölüyoruz, aşı nerede?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.