20 bin Türk oy kullanamayacak.

Aşağı Saksonya eyaletinde 1155 Türkün oy kullanamayacağı, eyalet İçişleri Bakanı Uwe Schünemann’ın, 13 bin 400 Türke mektup göndererek vatandaşlık durumunu sorduğu, bu eyalette yaşayan Türklerin yaklaşık beşte birinin bu mektuplara cevap vermediği belirtildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaklaşık 4 bin, Rheinland-Pfalz eyaletinde 811 ve Hessen eyaletinde 5 bin 390 Türkün oy kullanamayacağı ifade edilen araştırmada, bu sayının Berlin eyaletinde 1350, Bavyera eyaletinde yaklaşık 6 bin, Baden-Württemberg eyaletinde 535, Saarland eyaletinde de 167 olduğu kaydedildi.

Bremen eyaletinde 518, Hamburg eyaletinde de 559 Türkün seçimlere katılamayacağı belirtilen araştırmada, Schleswig-Holstein ile Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde ise bu konuda rakamlar bulunmadığı bildirildi.

Almanya’nın doğusundaki eyaletlerde ise bu sayıların çok daha düşük olduğuna dikkat çekilen araştırmada, Brandenburg eyaletinde 4, Saksonya eyaletinde de 3 Türke seçimlere katılamayacaklarının bildirildiği ifade edildi.

Saksonya-Anhalt eyaletinde ise hemen hemen hiç Türk yaşamadığı, Thüringen eyaletinde yaşadığı bildirilen 80 Türkün de seçimlere katılma hakkı bulunduğu belirtildi. 

1114380cookie-check20 bin Türk oy kullanamayacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.