Gençler müzikte sevindirdi…

Gençlerin eğitim alanındaki başarı grafiği her geçen yıl artan bir hızla devam ediyor. Toplum üyesi çocuklar bu yıl girmiş oldukları dereceleme sınavlarında aldıkları yüksek puanlarla ve kabul edildikleri saygın okullarla müziksel alanda başarılı sonuçlar aldılar.

Gitara hakimiyetiyle konser ve festivallerde müzikseverlerin ilgisi çeken Timur Wilson, beste ve performans alanında elde edilebilecek en yüksek not olan “A Star” ile, Kuzey Londra’nın en başarılı öğrencilerini bünyesinde barındıran The Latymer Sshool’un (üniversiteye hazırlıkta son aşama olan) Sixth Form’unun bestecilik (composition) bölümüne kabul edildi. Türkçe konuşan çocuk ve gençlerimizin sahne deneyimlerini artırma amacıyla organize edilen GuitarEast Festival’in 2007 yılındaki etabına henüz yedi yaşındayken AFACANLAR grubuyla katılan Timur Wilson, müziğin zaman alan değil, diğer derslerin de organize edilmesine katkı sağlayıp “zaman kazandıran” işlevini de kanıtlamış oldu. Çünkü Timur’un müziğin dışındaki İngilizce, matematik gibi diğer bütün dersleri de “A Star” ve “A” seviyesine ulaşmış durumda..

Kendi yazdığı şarkısözleri ve besteleriyle başvurmuş olduğu 3 ayrı üniversiteye de (Academy Of The Contemparory Music & Leeds College Of Music & Bristol Institute Of Modern Music) kabul edilen Aslı Özdemir, son girmiş olduğu “Music Theory”sınavında da bir önceki sınavı gibi aynı nota ulaşarak, üstüste  94  puan (distinction) elde etti.

Enfield College – Music Technology bölümüne devam etmekte olan Efe Batak, beste ve icradaki yüksek performanslarıyla girdiği bütün sınavlarda başarılı olarak  bu yıl  “BTEC Level 3 Diploma in Music Technology” bölümüne girmeye hak kazandı.

Katılmış olduğu YoungEast Festival’lerde elektrik gitarıyla attığı sololarla müzikseverlerin dikkatin çeken Tan Doğuç, Junior Guildhall String Training Programme sınavını başarıyla geçerek bu bölümde eğitim almaya hak kazandı. Junior Guildhall String Training Programme’ı sunan Guildhall School of Music and Drama, 007 – James Bond film serisinin son yıllardaki başrol oyuncusu Daniel Craig gibi ünlü bir çok oyuncunun da mezun olduğu saygın bir sanat okulu.

Geçtiğimiz yıl Hackney Belediyesi & Hackney Trust’s Music Service’in çok başarılı genç müzisyenleri teşvik etmek amacıyla sunulan “Music Award” ödülünü kazanan Berkan Ülgüdür bu yıl henüz 12 yaşlarındayken kazandığı Grade 6 sertifikasıyla, üniversite öncesi elde edilecek en yüksek kredi olan LEVEL 3 aşamasına ulaştı.

Sarya Fidan, Ortaokulu Bitirme Sınavı olarak işlev gören GCSE’de müzik performansı ile “A” seviyesine ulaştı. GCSE’nin bir üst aşaması olan “As Level”da ise Lul Solomon  “Solo ve Ensemble” performanslarında “A” notu alarak “A Level” seviyesinde müzik eğitimi alacak..

Geçtiğimiz yıl 8 yaşındayken Grade 4 sertifikasını elde ederek, bu dereceye iki yıl gibi kısa bir sürede ulaşan nadir çocuklardan biri olan olan Eray Ülgüdür, bu yıl Grade 5 sınavını geçerek, bu defa Grade 5 sertifikasını elde eden en küçük çocuklardan biri oldu.

Orchestral Reform`da müzik dersleri alan bütün öğrencilerine son Grade sınavlarında piyano, gitar ve müzik teori dallarında en yüksek seviye olan “distinction” notlarını kazandıran müzik eğitmeni Suzan Beyazıt yaptığı açıklamada, “nasıl bir ülkenin eğitsel ve sanatsal alanda başarılı olabilmesi, devletin, ilgili bakanlıkların, resmi ve sivil kurumların disiplinli, özverili, kararlı ve tutarlı yaklaşımıyla oluşuyorsa, çocuklarımızın başarısı için de, okul ve öğretmenlerle birlikte anne ve babaların da benzer bir yaklaşımın içinde olması ulaşmak istediğimiz başarının temel kriterlerini oluştuyor” dedi.

Sarıcı'nın öğrencileri
Sarıcı’nın öğrencileri

1. Timur Wilson
2. Afacanlar 2007 GuitarEast Festival`de ortada Tımur Wılson
3. Tan Doğuc
4. Suzan Beyazıt öğrencileriyle
5. Eray Ülgüdür (soldan sağa), davulda Tan Doğuç. Berkan Ülgüdür
6. Aslı Özdemir
7. Efe Batak
8. Eray Ülgüdür, Berkan Ülgüdür hocaları Sedat Sarıcı ile
9. Gitar hocası Sedat Sarıcı

2016940cookie-checkGençler müzikte sevindirdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.