Büyükelçi kermes tezgahında

GÜLSEREN TOZKOPARAN JORDAN / AÇIK GAZETE ENDONEZYA – Büyükelçi ile eşi Uluslarası Kadın Kermesi’nde tezgah başındaydı…

Endonezya’nın Başkenti Cakarta’da Kasım ayı sonunda Uluslarası Kadın Kulübü’nun yıllık yardım kermesi yapıldı.

Cakarta Fuar Merkezi’nde yapılan yardım amaçlı büyük Kermese 52 ülke katılarak ülkesine özel, geleneksel el sanatları ve yiyeceklerden oluşan ürünlerini sattı, tanıtım fırsatı buldu.

Bu yıl 49. gerçekleşen Ulusları Kadın Kulübü’nün Kermesinde Türk Büyükelçisi K. Şander Gürbüz ile eşi Durhan Gürbüz bizzat tezgah başına geçerek Türkiye’ye özel ürünleri pazarladı.

Fındık, lokum, kuru kayısı, üzüm, baklava gibi yiyecek ürünlerinin yanısıra bir çok gümüş takı, seramik tabaklar ve el sanatları satılanlar arasındaydı.

Endonezyalı kadınların en çok nazar boncuklu takılara ve el sanatlarına ilgi gösterdiğini belirten Büyükelçi Gürbüz, bu takıların anında tükendiğini seneye daha çok getirteceklerini söyledi.

Türk tezgahında 50 bin Rupiah ile 1 milyon Rupiah arasında değişen değerde ürün bulunduğunu, standın bu yıl küçük olduğundan ürünlerde fazla çeşitlilik olmadığını, seneye daha büyük bir tezgah ile daha çeşitli el sanatları ve yiyecekler satılmasının planlandığını vurguladı.

Kermes de satılan ürünlerin maliyetleri düşüldükten sonra geriye kalan kısım olduğu gibi Yardım Komitesine bırakılıyor ve bu gelir Endonezya’da ihtiyacı olan kadınlar için kullanılıyor.

Toplanan paranın nasıl ve nereye kullanacağına yıllık olarak o yıl oluştırulan Komite Karar veriyor.

Bu yıl bu Komite’de Türk Büyükelçisinin Eşi Durhan Gürbüz’de yer alıyor.

İki gün açık olan Kermes de aynı zamanda çeşitli kültürel ve geleneksel gösteriler de ziyaretçilerin beğenisine sunulmakta.

 

 

2035770cookie-checkBüyükelçi kermes tezgahında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.