23 Nisan, neşe doluyor insan…

Başkentteki törenler, Anıtkabir’i ziyaretlerle ve Atatürk anıtlarına çelenkler konulmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki öğretmenler ve öğrenciler, Anıtkabir’de Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Aynı saatte, izciler ve öğrenciler, Ulus Atatürk Anıtı, Kızılay Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtı’na çelenkler koydu.
Kutlamalar çerçevesinde Birinci Meclis Binası’nda düzenlenen tören öncesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anıtkabir’i ziyaret etti.


Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Stadyumu’nda öğrencilerin gösterilerinin yer aldığı tören düzenlenecek; öğrenciler, devlet erkanına ziyaretlerde bulunarak, temsilen makamlarına oturacaklar.


TBMM’deki kutlamalarda Meclis Başkanı Toptan kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu saat 14.00’te özel gündemle toplanacak. Köksal Toptan’ın açış konuşmasının ardından, TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.


Cumhurbaşkanı Gül: ”Anayasa’da esasları belirlenen Devletimizin nitelikleri, milletimizin değişmezleridir. Türk milleti bu konuda tam bir mutabakat ve kararlılık içindedir. Bu mutabakat milletimizin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığının bir göstergesidir. Cumhuriyet’in felsefesini oluşturan bu ilkelerin varlığı, ülkemizin gelişen dünyadaki konumunu güçlendirmektedir.”


TBMM Başkanı Toptan: “Milli iradenin rehberliğinde o zor günlerde Milletimizi bağımsızlığa kavuşturma başarısını göstermiş olan Meclisimizin bugün de çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Meclisimizin kurucu iradeden aldığı ilham ve güçle daha özgür, daha demokratik ve kalkınmış bir ülke olmamız için büyük bir özveri ve gayretle çalıştığı bilinmelidir.”
Başbakan Erdoğan: ”Milli egemenlik kavramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir. 23 Nisan ile birlikte milletimiz, siyasi rejimin asli ve tayin edici aktörü haline gelmiştir.”

1058300cookie-check23 Nisan, neşe doluyor insan…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.