“24 hekim ve hemşireye corona teşhisi”

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapan 24 aile hekimi ve hemşirede koronavirüs tespit edildiğini söyledi.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede yurtdışından gelen riskli grupların “Durum Bildirir Sağlık Raporu” için Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) yönlendirilmesi nedeniyle hükümete eleştirilerde bulunan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapıp, koronavirüs tespit edilen aile hekimi ile hemşire sayısının 24 çıktığını açıkladı.

Milliyet’ten Mert İnan’a konuşan Dr. Demir, söz konusu sağlık çalışanlarının genel durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Demir, “Birkaç arkadaşımız yatarak tedavi görürken, diğer meslektaşlarımız evlerinde tedaviye devam ediyor. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarında endişe edecek bir durum yok. Mart’ın ilk haftasına kadar toplumsal olarak maalesef yanlışlarımız oldu. Şubat sonunda itibaren Mart’ın başına kadar yurtdışından gelen vatandaşlar rapor almak için Aile Hekimliği’ne müracaat ettiler. Bu sırada merkezde muayene için bekleyen yaşlılar ile temas edenler oldu. Aile hekimleri olarak en büyük eksiğimiz tulum ve gözlük” dedi.

‘ACİL DURUMLAR DIŞINDA GELMEYİN!’
Hiçbir vatandaşın acil durum ve ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmaması gerektiğini söyleyen Dr. Demir, “Bugün bile avucunun kaşındığını, gözünün seğirdiğini belirterek, muayeneye gelenler var. Sağlık merkezleri en riskli yerler. Vatandaşlarımıza ‘Acil durumlar dışında gelmeyin’ diyoruz” diye konuştu.

2400390cookie-check“24 hekim ve hemşireye corona teşhisi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.