24 Ocak ve 12 Eylül’ün mimarı anılıyor

Anıtmezardaki resmi tören Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in Cumhurbaşkanlığı çelenginin anıta koyması ve saygı duruşuyla başladı.


Törene katılanlar daha sonra Özal ailesi temsilcilerine taziyelerini sundular.


Anıtmezarda ikinci tören ise Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanlığınca düzenlendi. Tören, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı çelenginin anıta konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Törende konuşan ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Murat Akdeniz, Turgut Özal’ın partinin genel başkanı olmasından öte Türkiye’yi yeni kurulan dünya düzenine taşıyacak bir vizyona sahip, fikir, devlet ve aksiyon adamı olduğunu söyledi. Akdeniz, Özal’ın, Türkiye’yi ”Büyük Türkiye” yapacak ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak fikirler ortaya koyduğunu kaydetti.


TBMM Başkanı Toptan: “Özal, ortaya koyduğu siyasal anlayış ile ülkemizde siyasetin gelişmesine, daha dinamik ve etkili bir yönetim anlayışının yerleşmesine hizmet etmiştir”


Başbakan Erdoğan: “Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma yolculuğunda bir döneme damgasını vurmuş, ülkemizin gelişmesine ve dünyayla bütünleşmesine çok önemli katkılarda bulunmuştur”


DP Genel Başkanı Soylu: “Çağdaşlığı, muhafazakarlığı ve yenilikçiliği kişiliğinde sentezleyen, bunu tutum ve davranışlarına da yansıtan önemli bir devlet adamıydı”


AÇIK GAZETE: Türkiye korumacı bir ekonomi politikadan dışa açık bir politikaya Turgut Özal’ın mimarı olduğu 24 Ocak Kararları ile geçmek istedi. Bu ekonomi politikada kapitalist dünyaya entegre olunurken emeğin hakkı Uzak Doğu ülkelerindeki gibi düşük, çiftçinin ürettiği ucuz, ücret ve maaşlardaki sosyal haklar arındırılmış olmalıydı… Türkiye işçi sınıfı 24 Ocak kararlarına grevlerle tepkisini koydu. Ardından gelen ABD’ci 12 Eylül darbesiyle Özal ve ABD’den getirttiği prensleri ile 24 Ocak vahşi biçimde uygulandı. Bütün demokratik haklar askıya alındı. Ucuz üretim ile Türkiye’nin dış ticareti geliştirildi… 12 Eylül’ün anti demokratik anayasası Türkiye’nin vizyonunu daralttı… Günümüzdeki siyasi, ekonomik ve sosyal sıkıntıların da kökenlerinden birini oluşturdu. Turgut Özal tere kan karıştırılan bir dönemin adamı oldu…

1058140cookie-check24 Ocak ve 12 Eylül’ün mimarı anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.