28 Şubat’ta yeni gözaltı dalgası

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturmasında 4. dalga başladı.

Operasyon kapsamında aralarında Ankara, İzmir ve İstanbul’un da olduğu 4 ilde 15 adreste arama başlatıldı. Aralarında muvazzafların da bulunduğu 20’ye yakın asker için gözaltı kararı bulunduğu belirtiliyor.

TEPKİLER

28 Şubat soruşturmasında 4. dalga haberlerinin ardından hükümet kanadından açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, 28 Şubat soruşturmasının, soruşturma savcılarının dosyanın ihtiyaçlarına göre takip ettikleri bir süreç olduğunu belirterek, “Sürecin sonunu sabırla izlemeye devam edeceğiz” dedi.

“YAĞLI KAZIK” SORUŞTURMASI

Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener, 28 Şubat soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade verdi. Meral Akşener, kendisine “Yağlı kazığa oturturum” mesajı gönderen generalin ismini savcıya açıkladı.

28 Şubat sürecinde bir generalin, Akşener’e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan’a söylediği iddia edilen, “Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz” sözleri hafızalara yer etmişti. Meral Akşener, savcılık ifadesi sırasında o generalin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Çetin Sanver olduğunu söyledi.

1341720cookie-check28 Şubat’ta yeni gözaltı dalgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.