29’ncu DAY MER Kültür Sanat Festivali başladı

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY MER) Kültür Sanat Festivali Londra Toplum Merkezi’nde yapılan açılış resepsiyonu ile başladı. Toplumdaki en köklü festivalin açılış resepsiyonunda Londra Alternatif Fotoğraf Topluluğu’nun “Şehrin anlatılmayan hikayesi” başlıklı fotoğrafları da sergilendi.

Birincisi 1990 yılında yapılan festivalin resepsiyonuna sendika, kitle örgütü, siyasi parti temsilcisinin yanı sıra DAY-MER üyelerinden kalabalık bir katılım oldu. Anadolu mutfağından otantik yemeklerin ikram edildiği resepsiyon, Latin Amerikalı grubun ezgileriyle geç saatlere kadar sundu.

Resepsiyona katılarak konuşma yapanlar arasında Hackney Belediye Meclis Üyesi Claire Potter, NUT/NEU’dan Ed Harlow, NUJ’dan Barry White, Stop The War’dan Mayer Wakefield, Burec Grove Belediye’sinden Matt White, GLATUC’tan Roger Sutter ile Özgürlük Barış ve Demokrasi Platformu temsilcisi yer aldı. Konuşmacılar Türkiye’de tek adam rejiminden duydukları kaygıyı dile getirirken DAY MER’in sınıf mücadelesindeki aktif rolünü övdüler.

“HDP’YE VE DEMİRTAŞ’A OY VERİNİZ”

DAY-MER Başkanı Aslı Gül, açılış konuşmasında tüm demokrasi güçlerinin yerli ve göçmen emekçilerin ortak mücadelesinin dünden daha fazla önem kazandığını belirtti.

24 Haziran’da Türkiye’de gerçekleştirilecek seçimlere de değinen Gül, tek adam rejimine karşı, halk demokrasisi için HDP’ye ve Selahattin Demirtaş’a oy vermenin son derece önem kazandığını belirtti ve İngiltere’de yaşayan Türkiyelilere oy kullanma çağrısı yaptı.

ZENGİN PROGRAM

DAY MER’den Çağdaş Canpolat da sunum konuşmasında DAY MER festivalinin 29 yıldır büyük bir özveri ve dayanışmayla düzenlendiğini vurgulayarak, festivalin sosyal haklardaki kesintilerden artan ırkçılığa karşı mücadeleye, farklı kültürlerdeki toplumları biraraya getirme işlevi de üslendiğini söyledi.

Canpolat festival programını da şöyle özetledi:

– 10 Haziran, 13-17.30: Aile şenliği (Bruce Grove Primary School)

– 16 Haziran, 12-16.00 arası Grenfell İçin Adalet (Downing Street’de protesto)

– 16 Haziran, 19.00 Gençlik Şenliği (Londra Toplum Merkezi)

– 21 ve 22 Haziran, 19.00 Halk Sineması (Londra Toplum Merkezi)

– 23 Haziran, 14.00- 17.30 Konferans (Londra Toplum Merkezi)

– 24 Haziran, 15.00 Tiyatro: Çıkış yolu yok (Devrim Evin- Millfield Theatre)

– 6 Haziran-1 Temmuz, Fotoğraf sergisi (Londra Alternatif Fotoğraf Topluluğu- Londra Toplum Merkezi)

– 29 Haziran, 19.00 Fotoğraf atölyesi (Ufuk Kıray ile “Eleştirel Fotoğraflar” başlıklı söyleşi- Londra Toplum Merkezi)

– 1 Temmuz, 12.00-19.30 Mikail Aslan, Hakan Vreskala ve pek çok sanatçının sahne alacağı Park Festivali Clissold Park N16 9HJ)

 

2196360cookie-check29’ncu DAY MER Kültür Sanat Festivali başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.