2’inci Garipoğlu kesinleşti

Adli Tıp raporu, “Garipoğlu ailesinden birinin daha cinayette orada olduğunu” belirtti…

Adli Tıp Kurumu’nun son raporu; Cem Garipoğlu’nun, Münevver Karabulut’u tek başına öldürmediğini, cinayet sırasında ailesinden birinden yardım aldığını ortaya koydu. Adli Tıp Kurumu’nun 16 Ağustos 2009 tarihli son raporu, SABAH’ın 22 Mayıs’ta, “Etiler vahşetinde ikinci fail”, 23 Mayıs’ta “Vahşetteki ikinci fail aileden” başlıklarıyla birinci sayfasından duyurduğu haberlerin doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu.

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı ikinci incelemede; Cem, babası Nida ve ağabeyi Levent Garipoğlu’ndan alınan doku örnekleri, Münevver Karabulut’un tırnak altlarında bulunan doku örnekleriyle karşılaştırıldı. Bir kez daha, Garipoğlu Ailesi’nden birden fazla erkeğe ait DNA bulguları elde edildi. Bu DNA’lardan birinin Cem’e ait olduğu, diğerinin ise aynı aileden ikinci erk e ğ i işaret ettiği öğrenildi. İkinci kişinin hangi Garipoğlu olduğunun belirlenebilmesi için savcılığın Adli Tıp Kurumu’ndan bir rapor daha istemesi gerektiği bildirildi. Kurumun, bu ay içinde üçüncü bir rapor hazırlayarak savcılığa göndereceği de kaydedildi.

İDDİANAME BİTİYOR

10 sayfalık ikinci rapor, geçen hafta savcılığa gönderildi. Raporda, cinayetin ardından tutuklanan baba Nida Garipoğlu’nun gömleğinde Münevver’in kanının bulunduğu belirtildi. Münevver’in iç organ parçalanması nedeniyle iç kanama, omurun kesilmesi nedeniyle de dış kanama geçirerek öldüğü vurgulandı. Bu tespitin, Münevver Karabulut’un başının canlıyken kesildiğini gösterdiği ileri sürüldü. Savcılığın iddianameyi tamamlama aşamasına geldiği ve Cem Garipoğlu’yla birlikte, ailesinin bir erkek ferdinin daha “cinayetin faili” olduğu gerekçesiyle yargılanabileceği öğrenildi.

İKİ GİZLİ TANIK VAR

Bu arada, dosyada Cem Garipoğlu’nun, Münevver’in başını kestiği testereyi saat 12.03’te, yani cinayetten önce satın aldığını gösteren kamera kayıtları ve gizli tanık ifadeleri olduğu kaydedildi. 16 Ağustos 2009 tarihli ve 2047 karar no’lu raporun 7. sayfasında şu ifadeler yer aldı: “(…) Maktulenin tırnak arasında elde edilen DNA örnekleri sadece erkek bireylerde bulunan, babadan oğula değişmeden kalıtılan aynı soyağacındaki gerçek bireylerde (baba- oğul-amca vb) aynı özellikleri taşıyan Y kromozomu üzerindeki YSTR DNA bölgeleri aynıdır. Bu bilgi gözönünde bulundurularak ve örneklerin tipleme sonuçları bir arada değerlendirildiğinde birden fazla erkeğe ait olabilecek tipleme tespit edilmiştir.”

Adli Tıp’tan bir yetkili ise şunları söyledi: “Artık faille ilgili hiçbir şüphe yok. Doku örneklerinin sahiplerini DNA testiyle bulduk. İkinci katil zanlısını gösteren sperm değil, genç kızın ölmeden önce boğuştuğu aynı sülaleden iki kişiye ait doku örnekleri.”

KEMİK YAŞI 18 ÇIKTI

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde tutuklu bulunan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, dün saat 08.45’de, kemik yaşının belirlenmesi için Kartal Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Üzerine jandarma yeleği giydirilerek kamufle edilen Cem Garipoğlu’nun hastaneye girişi sırasında bahçede toplanan onlarca kişi yuhalayıp saldırmak istedi. Garipoğlu’na ilk olarak hastanenin radyoloji polikliniğinde kemik ölçümü yapıldı. Garipoğlu’nun el bileği, sağ omuz, sağ dirsek lateral röntgenleri çekildi. Garipoğlu, yine vatandaşların yuhalamaları arasında sağlık kurulu raporu için hastanenin başka bir binasına götürüldü. Hastanede askerlerin arasında sürekli yere bakan Garipoğlu sırasıyla KBB, göz, nöroloji, dahiliye ve psikiyatri servislerinde muayene edildi.

Garipoğlu daha sonra hastanenin 5’inci katında toplanan sağlık kuruluna çıkartıldı. Kısa bir bekleyişin ardından Garipoğlu, sağlık kurulunu oluşturan heyetin karşısına çıktı. Heyetin verdiği raporda Garipoğlu’nun kemik yaşının 18 olduğunu belirtilirken akli dengesinin ve tavırlarının normal olduğu kaydedildi.

PANİK ATAK ŞÜPHESİ

Yetkililer Garipoğlu’nun kemik yaşının bugün itibariyle geçerli olduğunu belirterek, olay tarihindeki yaşının bunun üzerinden hesaplanacağını kaydetti. Bu durumda olay tarihinde Garipoğlu’nun yaşının geriye dönük 17 olarak hesaplanacağını belirten uzmanlar, bunu değerlendirecek makamın savcılık olduğunu kaydetti.

Erhan ÖZTÜRK /Sabah

1220440cookie-check2’inci Garipoğlu kesinleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.