3 Ekim’i başlatacak karar, 2 Ekim’e kaldı

AB’nin yürütme organı AB Komisyonu tarafından hazırlanarak 29 Haziran’da onaya sunulan Müzakere Çerçeve Belgesi’nin, 3 Ekim’de müzakerelerin resmen başlamasından önce, AB karar organı AB Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor. AB üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan COREPER bünyesinde sürdürülen görüşmelerin sonuç ve uzlaşma getirmemesi üzerine, AB Dönem Başkanı İngiltere, 2 Ekim Pazar günü, Lüksemburg’da olağanüstü AB Genel İşler Konseyi toplantısı kararı aldı.


”MÜZAKERELERİN BAŞLATILMASINI İSTEYECEĞİZ”


İtalya Dışişleri Bakanı Gianfranco Fini ise İtalya hükümetinin 3 Ekim’de Türkiye ile müzakerelerin resmen başlatılmasını isteyeceğini bildirdi.


Fini, ”Türkiye Sözlerini Tutuyor” başlığıyla yayımlanan makalesinde, ”Şimdi, verdiği sözü tutmayı bildiğini gösterme sırası Avrupa’dadır” dedi.


”TAM ÜYELİK HEDEFİNDEN VAZGEÇİLMELİ”


Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel, AB liderlerini, ”Türkiye ile müzakerelerin tam üyeliği hedeflemesi fikrinden vazgeçmeye” çağırdı. Schüssel, ”Türkiye’nin süreç içinde ilerleme kaydedeceğine inanılıyorsa Hırvatistan’a da aynı güveni duymalıyız. Hırvatistan ile bir an önce müzakere başlatmak Avrupa’nın çıkarınadır” dedi.


_____________


İMAJ: İmajlarımızı kullanan basın ve yayın kuruluşlarından yalnızca Açık Gazete imzasını silmemesini rica ederiz.

1024950cookie-check3 Ekim’i başlatacak karar, 2 Ekim’e kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.