3 ilde 8 noktada orman yangını sürüyor: 9 kişi öldü

Türkiye’de orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı. 3 ilde 8 yangın devam ediyor. İl il orman yangınlarındaki son durum…

Türkiye’de, 28 Temmuz günü Manavgat ile başlayan ve farklı illerde devam eden orman yangınları henüz kontrol altına alınamadı.

KAÇ YANGIN DEVAM EDİYOR?

Yapılan son açıklamaya göre Antalya’da 2, Muğla’da 5, Isparta’da bir yangın sürüyor. 6 günde Türkiye’nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134 ise kontrol altına alındı. 28 Temmuz’dan bu yana süren yangınlarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Orman yangınları için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor” bilgisini verdi.

Karacabey, “Özellikle rüzgar mücadelemizi zorlaştırıyor. 6 gün içerisinde 86 kırsal alan yangınına da müdahale ettik” ifadesini kullandı.

İl il yangınlardaki son durum şöyle:

ANTALYA

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınları, 7’nci gününe girdi. Manavgat’ın yanı sıra yangının etkilediği Gündoğmuş’ta bir mahalle tamamen yandı. Yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Alevler ilçe merkezine çok yaklaştı. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, “Gündoğmuş’un yanmaması lazım. Gündoğmuş yanarsa Batı Toroslar yanar, yangının önünü alamayız” dedi. Yangın tehdidi altındaki Manavgat’ın Ahmetler Mahallesi’nde oturanlar, tırmıklarla gün boyu tampon bölge oluşturmak için mücadele etti. Demre’de çıkan yangını söndürme çalışmaları da sürüyor.

MUĞLA

Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayıp, Bodrum’un Mazı Mahallesi’ne sıçrayan ve ardından Çökertme Koyu’nda etkili olan yangının 3’üncü gününde söndürülmeye çalışılıyor. Yangında, alevlerin Ören Mahallesi’ni tehdit etmesi nedeniyle Kemerköy Termik Santrali’nin etrafında iş makineleriyle hatlar kazılarak hidrojen tankları boşaltıldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının 5’inci gününde alevlere müdahale devam ediyor. Yangın Hisarönü Mahallesi’nde yerleşim yerine kadar geldi. Alevler, bazı evlere kısmen hasar verdi. Ekipler, daha önce tedbir amacıyla mahalleyi boşaltmıştı.

Köyceğiz’de de söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

ISPARTA

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı. Bölge tahliye ediliyor.

9 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla’daki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Koca, “Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu” dedi. Bu açıklamaya göre, çıkan orman yangınlarında can kaybı 9’a yükseldi.

2537230cookie-check3 ilde 8 noktada orman yangını sürüyor: 9 kişi öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.