3 yıl sonra: Behçet Oktay öldürüldü

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamladı.

Savcı Düzgün, Oktay’ın ölümü sırasında yanında bulunan H.K. adlı zanlı hakkında ‘adam öldürmek’ ve ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlamasıyla iddianame düzenledi.

İddianame, UYAP üzerinden Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tevzi edildi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda H.K., ”adam öldürmek” suçlamasından ”müebbet”, ”6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlamasından da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak. İddianamede, H.K. hakkında, ”olay anında Oktay’ın yanında kendisinden başka kimse bulunmaması, elinde atış artığı tespit edilmesi ve silah yaralanmasının bitişik atış sonucu gerçekleşmesi” sebepleriyle dava açıldığı yer aldı.

Özel Harekat Daire Başkanı Oktay, 25 Şubat 2009’da, Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında aldığı ateşli silah yaralanmasının ardından, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmada ”başka birinin kastının ve katılımının bulunmadığı ve olayın, Oktay’ın kendi eylemi sonucu meydana geldiği” gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Oktay’ın ailesinin itirazı üzerine dosya Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitmiş, mahkeme ”takipsizlik” kararını kaldırarak, olayla ilgili dava açılması gerektiğini belirtmişti.

Oktay’ın ailesi, olayın ”cinayet” olduğunu ileri sürüyor.

1342830cookie-check3 yıl sonra: Behçet Oktay öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.