301’de değişiklik TBMM’ye geliyor

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bağcılar Spor Salonu’nda düzenlenen ”Kadın Kolları Teşkilat Mensupları Kimlik Dağıtım Töreni”ne katıldı.


Başbakan Erdoğan, ”AK Parti, millete verdiği sözlerinin hiçbirinde bir mahcubiyet yaşamadı. Bir tek geri adım atmadı. Yaptıklarımızla alnımız açık, yüzümüz ak olarak milletin huzurunda olmak büyük onurdur” dedi.


AK Parti ile Türk siyasetinin farklı bir yönetim anlayışı ile tanıştığını ve Türkiye’nin yıllardır özlemini çektiği özgüvene yeniden kavuştuğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


”Aziz milletimizin tutuşturduğu adalet ve kalkınma meşalesi sayesinde Türkiye’nin üzerine yılların çökerttiği sis perdesi kalkmış, ülkemiz geleceğe doğru umutla dev adımlar atmaya başlamıştır. Kuruluşunun 15. ayında tek başına iktidar olmuş bir partiyiz. Cumhuriyet tarihinde bunun tek benzeri yok.”


Konuşmasında yasaklarla mücadele konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, ”301 konusunda çalışmalar yaptırıyoruz. Önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle bununla ilgili değişikliği Meclis’e getireceğiz” dedi.


301’E TARAF DERNEKTEN AÇIKLAMA


Öte yandan Birleşmiş Milletler Türk Derneği, 301’inci maddenin kaldırılmaması gerektiğini savundu.


BM Türk Derneği Genel Başkanı ve CHP eski Trabzon Milletvekili Rahmi Kumaş, Türk Ceza Yasası’nın 301’inci maddesinin kaldırılmasını isteyenlere tepki gösterirken, 301’e benzer maddelerin birçok Avrupa ülkesinde de bulunduğunu söyledi.


Kumaş, ANKA’ya yaptığı açıklamada, İngiltere’de, “İngilizliği”, Fransa’da “Fransızlığı” ve Almanya’da da “Almanlığı” aşağılama özgürlüğünün bulunmadığına dikkat çekti. Kumaş, 301’inci maddede geçen Türklük kavramının “sosyal-ırksal” bir kavram olmadığını ifade ederken, “Bu kavram, Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin oluşturduğu toplum olarak anlaşılmalıdır” dedi.


AB sözcülerinin Türkiye’de “Türklüğü” aşağılamanın özgür olmasını istediğini ileri süren Kumaş, “Bunu niye istiyorlar? Türkler, Ermeni soykırımını yaptı yargısıyla söz ve yayın özgürlüğü dolsun diye istiyorlar. Gerçekte bu özgürlük bizde var. Açıkçası ‘Türkler, Ermeni soykırımını yaptılar’ demek suç değildir bizde. Ama biz bunu söylerken ya da yazarken Türklüğü aşağılamaya ne gerek var, eleştirmek yetmez mi?” diye konuştu.


Kumaş, Batı’yı hiç ilgilendirmediği halde “Ermeni soykırımı yoktur” demenin suç kabul edildiğini belirtirken, şunları söyledi:


“Batı bize akıl vereceğine, kendi eksikliklerine baksın. Onu da yapmıyor. Sanki AB ilkeleri amaçtır. AB’ye girmek de amaç değildir. Amaç ulusların özgürlüğü ve mutluluğudur. ‘301’inci maddeyi değiştirin’ diyenler ,Türklerin dayanışmalarını zayıflatmak isteyen, ülkedeki iç barışı yıkmak isteyen emperyalistlerdir.


BM Türk Derneği olarak 301’inci maddedeki düzenlemenin yargıçların elinde çağdaş ve demokrat biçimde gelişim izleyeceğine inanmaktayız. Hükümet AB’ye yaranacağına kendi yaptığını savunsun. AB ve ABD istekleri karşısında sağlam duramayan iktidardan ne beklenir.”  (AA ve ANKA)

1039180cookie-check301’de değişiklik TBMM’ye geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.