‘301’in gündeme gelmesi siyasi iflas’

Bahçeli, partisinin TBMM Grubunda yaptığı konuşmada, ”301. madde Meclisin önüne getirilirse, AKP’li 339 milletvekili, milletin huzurunda bir onur ve haysiyet imtihanıyla karşı karşıya kalacak. Kimseye bırakmadıkları, muhafazakarlık, demokratlık ve mukaddesatçılığın gerçek yüzü ise bu imtihan sonucunda ortaya çıkacaktır” dedi.


Bahçeli, AK Parti’nin kapatılma davasının, siyasi gündemi, gelişmeleri belirleyen ve yönlendiren temel konu olma niteliğini koruduğunu bildirdi.


Bu konu etrafındaki tartışmaların yoğunlukla sürdüğü ortamda, yönü ve tutumunu hala belirleyemeyen yegane partinin, davanın muhatabı AK Parti olduğunu savunan Bahçeli, ”Sayın Başbakan ve arkadaşlarının kriz şartlarının oluşması karşısında, kafa karıştırmayı geçerli bir çözüm yöntemi olarak gördükleri anlaşılmaktadır. İfratla tefrit arasında gidip gelen AKP yöneticileri, komplo teorileri ve senaryolarına takılıp kalmaktan kurtulup, önümüzdeki sancılı dönem hakkında somut bir perspektif ve makul bir yol haritası geliştirememişlerdir” diye konuştu.


Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:


* “Sayın Başbakan, içine girilen krizden çıkış yollarının, Brüksel’in kapılarında ve AB’nin koridorlarında değil, TBMM çatısı altında aranacağı ve bulunabileceği gerçeğini bir an önce kavramalıdır.”
* “Milliyetçi hareket mensuplarını bir kavganın tarafı gibi göstermeye yönelik alçakça girişimleri şiddetle ve nefretle kınıyorum.”
* “Yaşanan olayların mutlaka milliyetçilerle ilişkilendirilmesine yönelik sinsi ve zorlama gayretlerin beyhude çabalar olduğunu ve partimizle hiçbir ilgisinin olamayacağını kamuoyuna duyuruyorum.”
* “Olayları incelemeden, çok yönlü görmeden yetkililerin raporlarını göz önüne almadan, hiç kimse Türkiye’de ülkücülük-kürtçülük kavgasının başladığını söyleyemeyecektir.”

1057730cookie-check‘301’in gündeme gelmesi siyasi iflas’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.