37 yıllık başkana ABD'den postayla ödül

Avrupa’nın ilk Türk Derneği  olarak 1951 yılında kurulan Londra KTC’nin Başkanlığını 37 yıldır sürdüren Mustafa Zeki Gençsoy  2008 yılı Başkanlıkta kim kimdir listesine girme başarısını elde etmişti.


Her yıl dallarında başarılı olan belli kriterlere ulaşmış üst düzey yöneticiler, profesyoneller ve organizasyon başkalarını seçen “Presidential Who’s Who” bu yıl Londra KTC Başkanı Mustafa Gençsoy’u da başarılı başkanlar listesine alarak bunu tescil eden bir başarı plaketi göndermişti.


Geçen hafta da kataloğun bir örneği ve çeşitli hediyeler posta ile Başkan Gençsoy'a ulaştırıldı.


Merkezi New York’ta olan Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odaları üyesi “Presidential Who’s Who” her yıl kendi dalarında başarılı çalışmalar yapan anahtar pozisyonlarda çalışan CEO, organizasyon başkaları arasında yaptıkları seçimler sonucu belli disiplin ve kriteri yakalayarak bunu sürdüren kişileri listelerine dahil ederek bu kişileri yayınladıkları uluslararası kataloga dahil ediyor.


37 YILDIR BAŞKAN…


Londra’ya geldiği 1960 yılından beri Londra da yaşamakta olan Türklere yardımcı olmak için mücadele eden Mustafa Zeki Gençsoy, Londra KTCnde Başkan Yardımcısı olarak 1970 yılında göreve başladı. Görevini 1971 yılından beri de derneğin başkanı olarak sürdürüyor.


37 yıldır hizmet vermekte olduğu KTC’de Londra Türklerinin ikinci kuşağının kendi dillerini devam ettirebilmeleri için olmazsa olmazlarından Londra Türk dil okullarının kurulmasında öncelik eden Cemiyeti, Türk gençliğin disiplinli spor yapabilmesi için kurulan Londra Türk Futbol Federasyonunun kurulmasında da önderlik etti.  Londra KTC;Gençsoy başkanlığında devam eden 37 yıllık geçmişinde bir çok toplantı, gösteri yürüyüşü, konferansın yapılması, Türk tezlerini savunan yayınlar çıkarılması ve Tüklerin sosyalleşmesi için bir çok organizasyona da ev sahipliği yaptı.


Mustafa Zeki Gençsoy, bu merit ödülünü almasında etkili olan çalışmalarının gelecekte de aynı şekilde devam edebilmesi için çalışmalarını yine aynı hızla sürdüreceğini dile getirdi…

815610cookie-check37 yıllık başkana ABD'den postayla ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.