4 Aralık’ta Rumlar için sayılmayacak

4 Aralık 2011 Pazar Günü gerçekleşecek nufüs sayımından yanlış beklentileri olanlar boşuna heveslenmesinler.

4 Aralık 2011 Pazar Günü Rumlar’a Türkiye kökenli insanların sayısını “gammazlamak” amacıyla sayım yapılmıyor.

Bir yandan evlerinde ve işyerlerinde örneğin temizlikçi olarak “kaçak” koşullarda insanları çalıştırıp ondan sonra miting meydanlarında “solculuk” ve gazete köşelerinde “tetikçilik” yapanların sandığı gibi “kendileri için çalışmayan kaçakların tespit edilip, apar topar gemilere bindirilip Türkiye’ye paketlenmesi” için de sayım yapılmıyor.

4 Aralık 2011 Pazar Günü yapılacak olan nufüs sayımı KKTC’nin bir devlet olarak gayet doğal bilmesi gereken bilgilerin tazelenmesi açısından çok değerli.

4 Aralık 2011 Pazar Günü yapılacak olan nufüs sayımı Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye yönelik çok yönlü desteklerinin daha da başarılı olması için bilgilerin yenilenmesi için çok değerli.

4 Aralık 2011 Pazar Günü elde edilen bilgilerin sadece KKTC ve Türkiye’nin çıkarlarına uygun bir şekilde kamuoyu ve ilgili ülkeler ile paylaşılmasından daha doğal bir şey olamaz. Utanmasalar “gelsin Rumlar saysın” tarzı talepler bile dile getirecek olanların bilmesinde yarar var, elde edilen rakamlar “Kıbrıslı Türkler ve Türkiyelilerin arasına nifak tohumu sokmaya” çalışanlar tarafından istismar edilemeyecek.

4 Aralık 2011 Pazar Günü KKTC’de insanları “Kıbrıslı Türk”, “Türkiye Türkü”, “Türkiyeli”, “camiye giden ya da gitmeyen”, “başörtülü”, “başı açık” ya da “,işgalci” diye tanımlayanlar büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Çünkü öyle “Rum Kesimi’ndeki muhatap ya da işbirlikçileri” ile birlikte her buldukları fırsatta “bol keseden attıkları” gibi çıkmayacak rakamlar. Gerçek rakamlar ortaya çıktığında “şişirdikleri rakamların foyası da” ortaya çıkacak.

4 Aralık 2011 Pazar Günü elbette herkes sayılamayacak. Dünyanın her ülkesinde bu böyle. Keşke artık KKTC’de “sokağa çıkma yasağı” tarzı yöntemlere ihtiyaç olmaksızın bu işi başarabilseydi. Bundan sonrakinin böyle olması umudumuz.

4 Aralık 2011 sonucuna şimdiden bir kişi daha ekleyebiliriz. O gün Almanya’da Berlin’de partimim Kurultayı’ndayım. BRT’de çok başarılı programlar yapan sevgili komşum bu durumu sayım yapanlara söyleyecek olsa da dediğim gibi ben bu sayımı istemeden “kaçıranlardan” olacağım.

4 Aralık 2011 Pazar Günü Nufüs Sayımı ortaya çıkaracağı reel rakamlar sayesinde KKTC’nin geleceği açısından çok önemli bir rol oynayacak.

Egemen Bağış Son Günlerde Çok Net Açıklamalar Yaptı

Yıllardır savunucularından biri olduğum “Tayvan Modeli Ara Çözüm” konusunda Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Bakanı ve Başmüzakerecisi Egemen Bağış’ın son günlerde yapmış olduğu açıklama ve öneriler Türkiye’de resmi ağızdan “Tayvan Modeli’nin” dile getirildiği ilk cümleler.

Yine dün Egemen Bağış’ın dile getirmiş olduğu gibi “elini verdin mi kolunu kapmaya” çalışan Rum Kesimi, aslında akıllı olsa sadece ve sadece kendi çıkarları için “Türkiye’nin AB Üyeliği” için TC Başmüzakerecisi’nden daha çok çalışırdı. Böylesine “cin” gibi olmadılarını artık yeterince yaşadığımız Rum Kesimi devlet yöneticileri onlara bir “ara çözüm olanağı” olarak uzatılan “eli” yani “Tayvan Modeli aracılığıyla limanların açılımını” büyük bir ihtimalle geri çevirirler.

Ne diyeyim?

Bu dünya “kendi etti kendi buldu” dünyası. Sonunda pişman olacakları daha farklı gelişmelere doğru koşar adım gitmekteler!


Ozan Ceyhun
Şişli Belediyesi Başkan Danışmanı ve AB Merkezi Koordinatörü
MdEP a.D. (former MEP/1998 – 2004)
Stellvertretender Vorsitzender der KOGRU Türkei der SPD

Office in Germany
Igelweg
41
D-65428 Rüsselsheim
Germany
Fon (Gsm-Germany) : 0049 172 66 999 15
Fon (Gsm-Turkey) : 0090 533 761 66 67
Fon (Gsm-TRNC) : 0090 533 840 20 92

Şişli Belediyesi
Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi No: 100 Kat:10
Pk: 34394 Şişli/İstanbul/Turkey
Fon: 00902122744580
Fax: 00902122744580
Email: [email protected] / [email protected] /
[email protected]
www.ceyhun.de

1618080cookie-check4 Aralık’ta Rumlar için sayılmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.