51 kişiden 9’u serbest

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 51 şüpheliden 9’u serbest bırakıldı.

İlk olarak, gözaltında bulunan şüphelilerden Kemal Arslan, Murat Cansunar, Yılmaz Çelik, Suphi Vurgeç, Bilir Vakıf Yarımağan, Faruk Altunbay, Bahattin Kuş ve Ahmet Fikri Okumuş, sağlık kontrolü için gece yarısı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan 8 şüpheli hastanenin arka kapısından çıktı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gözaltında bulunanlardan Hüseyin Uçar da hastanedeki sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Böylelikle soruşturma kapsamında gözaltında bulunan kişi sayısı 42’ye düştü. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Bu arada Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre; operasyon kapsamında 4 bakan hakkında fezleke hazırlandığı ve fezelekelerin Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

İstanbul merkezli salı sabahı başlatılan operasyonda 28 adrese baskın yapılmış ve 3 bakanın oğlu, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işadamları Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab’ın da aralarında olduğu 52 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözlatına alınanlar arasında bulunan Halk Bankası Genel Müdürü’nün eşi dün gece serbest bırakılmıştı.

İstanbul Başsavcılığı’ndan dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada, soruşturmalara yardım etmek üzere iki cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiği bildirilmişti.

Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 28’i için ek gözaltı süresi talep edildi.

Şüpheliler hakkında, ‘ihale yolsuzluğu’, ‘kamu görevlilerine rüşvet’, ‘kara para aklama’, ‘altın kaçakçılığı’, ‘arazilerin kanunlara aykırı şekilde imara açılması’, ‘kaynağı belirsiz paralar’ ve ‘yabancılara yasadışı yollarla Türk vatandaşlığı verilmesi’ gibi iddialar var.

1404470cookie-check51 kişiden 9’u serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.