12.9 C
Istanbul
Friday, April 19, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE 6’lı 6 saat görüşme sonrası açıkladı: Liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz

6’lı 6 saat görüşme sonrası açıkladı: Liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz

Altı muhalefet partisi genel başkanı, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde üçüncü kez bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak yazılı açıklamada “iktidarın yeni seçim yasası ile yapmak istediği siyaset mühendisliğine karşı iş birliğimizi derinleştirerek sürdürme yönündeki çalışmalarımızı gözden geçirdik” denildi. Açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Ermeni olaylarına ilişkin kullandığı “Soykırım” ifadesi de kınandı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin anayasal ve yasal çerçevesi, seçim güvenliği ve işbirliğimizin temel ilke ve hedefleri konularında oluşturmaya karar verdiğimiz çalışma gruplarının görev alanları ve çalışma yöntemlerini ele aldık. Bu çerçevede anayasal ve yasal mevzuatla ilgili çalışma grubu;

  • Siyasi ahlak yasası,
  • Ekonomik ve Sosyal Konseye işlerlik kazandırılması ile ilgili düzenlemeler,
  • Merkez Bankası bağımsızlığının teminat altına alınması,
  • Uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu bir kurumsal yapının oluşturulması, konularında yasal hazırlık yapılması için görevlendirilmiştir.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da açıklamada “liderler olarak birçok kez vurguladığımız gibi uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz” denildi.

2601250cookie-check6’lı 6 saat görüşme sonrası açıkladı: Liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.