73 barınak vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı’nca, 25-26 Nisan’da Irak’ın kuzeyinde tespit edilen terör örgütü hedeflerine yönelik düzenlenen operasyona ilişkin yapılan açıklamada, ”43 uçağın iştirak ettiği harekatta, terör örgütüne ait 73 barınak, 14 mağara, 8 uçaksavar mevzii, 7 haberleşme noktası ve 9 malzeme stok yeri kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiş ve bu tesislerde Türkiye’ye karşı eylem hazırlığında bulundukları değerlendirilen çok sayıdaki terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.


Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarının ve karada konuşlu ateş destek unsurları tarafından 25-26 Nisan 2008 tarihinde ateş altına alındığı ifade edildi.


Gece ve gündüz devam eden harekat esnasında, en gelişmiş teknik vasıtalar ile tespit edilen ve sadece terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
”İcra edilen harekatta sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.


Terörist kayıplarının tespiti konusundaki çalışmalar, çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir.
Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askeri ihtiyacın gereklerine göre yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edecektir.”
Operasyona ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan görüntü ve fotoğraf da dağıtıldı.


BİNGÖL VE IĞDIR’DA 2 ŞEHİT


Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile 3 köy korucusu yaralandı. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.
Iğdır’da ise 5. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı birlikler, Türkiye-İran sınırında devriye görevini yerine getirirken, görev dönüşü mayına basan bir asker şehit oldu.

1058730cookie-check73 barınak vuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.