80 öğrenci’den müzik dinletisi

Saz Öğretmenleri Atilla Kopan ve Anıl Duman, Gitar Öğretmeni Onur Çabuk ve Keman Öğretmeni Nilüfer Alimaksumova’nın ortaklaşa hazırladığı dinleti 15 Nisan Pazar günü Londra Toplum Merkezinde gerçekleşti.

Dinletiden önce kısa bir konuşma yapan Gitar Öğretmeni ve aynı zamanda Day-Mer Kültür Sanat Kurulu üyesi olan Onur Çabuk , yıl boyunca kurslara katılan 250 öğrencinin kendilerine çizdikleri gelecek için seçeneklerini çoğaltmaya çalıştıklarını ifade etti. Day-Mer Sanat kurulunun gelecek döneme ilişkin planlarını da ailelerle paylaşan Çabuk, verilen kursları akedemik düzeye taşımayı hedeflediklerini de belirtti.

Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin’de dinleti öncesi yaptığı konuşmada, Day-Mer’in Kültür ve Sanat çalışmaları kadar İngiltere’de yaşanan sorunlara karşıda çalışmalar yaptığını hatırlatarak aileleri, Day-Mer’e üye olmaya ve Day-Mer’in faaliyetlerine destek veremeye davet etti.

11 ayrı grup halinde sahne alan 80 öğrenci, yaklaşık 2 saat süren dinletide, anadolunun çeşitli yörelerine ait halk müziklerini, türkülerini, ezgilerini ve çok bilinen özgün müzikleri içeren 33 parça seslendirdiler. Gitar öğrencileri dinletide İngilizce bir parçayı birlikte icra ederken, Gürkan Tercan’lı kendi bestesi olan bir rap parçasını İngilizce olarak icra etti. Dinletide icra edilen parçalardan bazılarını Zilan Kanidağlı yorumladı.

Müzik kursuna katılan gençlerin ve çocukların cesaret, özgüven, yaratıcılık ve yeteneklerini geliştirmelerine, ve yaptıkları çalışmaları aileleri ve toplumla paylaşmalarına vesile olmak için düzenlenen konsere aileler büyük ilgi gösterdi.

Dinleti sonunda yapılan çekilişte, saz, gitar, akord aleti ve müzik kitapları gibi hediyeler şanslı katılımcılara dağıtıldı. Londra Toplum Merkezinin ön bahçesinde aileleriyle birlikte toplu resim çektiren öğrenciler, 23. Day-Mer Kültür ve sanat festivali kapsamında 30 Haziran’da yapılacak olan Çocuk şenliğinde yeniden sahne alacak.

843070cookie-check80 öğrenci’den müzik dinletisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.