9 Türkün öldüğü yangın araştırılıyor

Ludwigshafen polis sözcüsünden alınan bilgiye göre, kentte Türklerin de oturduğu, Danzigerplatz caddesindeki 32 numaralı binada çıkan yangında, aralarında 5 çocuğun bulunduğu 9 kişi öldü, 2’si ağır olmak üzere 24 kişi yaralandı.

Yangının binanın birinci katında çıktığının belirlendiğini, ancak çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini ifade eden polis sözcüsü, yangında, Medine Kaplan (48), kızı Belma Özkaplı (22), torunu İlyas Çağlar, hamile olan Hülya Kaplan (31) kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Döne Kaplan (21) çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), hayatlarını kaybettiğini bildirdi. 

 “ALMANYA’DAKİ YANGIN AYDINLATILSIN” 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk’ün hayatını kaybettiği ve 20’sinin yaralandığı yangının sebeplerinin bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ın, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’yi AK Parti Genel Merkezi’ndeki kabulünde; ikili ilişkiler, Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri, Başbakan Erdoğan’ın bu hafta içinde Almanya’ya gerçekleştireceği gezinin gündemi ile Almanya’daki Türk toplumunun çifte vatandaşlık, vize ve evlilik gibi sorunları üzerinde duruldu.

Başbakan Erdoğan, görüşmede, 3 Şubat’ta Almanya’nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen 5’i çocuk 9 Türk’ün hayatı kaybettiği ve 20’sinin yaralandığı yangını gündeme getirdi.
Olaydan ”büyük acı” duyduğunu belirten Erdoğan, sabotaj ihtimaline de dikkati çekti.

Erdoğan, yangının sebeplerinin bir an önce herkesi tatmin edecek şekilde aydınlatılmasını ve varsa sorumluların ortaya çıkarılmasını beklediğini ifade etti.

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble de olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, konuyu ciddiyetle araştırdıklarını söyledi.

BABACAN: İNCELEME HEYETİ GÖNDEREBİLİRİZ

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan,  Almanya’da Türk vatandaşlarının hayatlarını kaybettiği yangınla ilgili olarak, bir bakan ve beraberinde inceleme heyetinin Almanya’ya gönderilmesinin düşünüldüğünü belirtti.

Bakan Babacan, Ankara’da temaslarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble’ın konuyla ilgilendiğini belirterek, geniş bir araştırma heyetinin olay mahalline gönderildiğini bildirdi.

KAPSAMLI ARAŞTIRMA İSTEMİ

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Almanya İçişleri Bakanı Wolfang Schauble ile görüşmesinde, Almanya’daki Türkler açısından son günlerde ”rahatsız edici bir durumun” ortaya çıktığını belirterek, Türkiye’nin bu konuda her türlü ortak çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, Konuk Bakan’dan Ludwigshafen’deki yangınla ilgili olayın kapsamlı bir araştırmaya tabi tutularak en kısa sürede aydınlatılmasını da istedi. Wolfang Schauble’nin, görüşmede dile getirilen konularda ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiği belirtildi.

“GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMA GEREK”

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Rheinland-Pfalz Eyaleti Ludwigshafen kentinde Türklerin oturduğu binada çıkan yangında 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 20 vatandaşımızın da yaralanmasının büyük üzüntüyle öğrenildiğini belirterek, yangının mutlaka geniş soruşturmaya alınması gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Almanya Federal Cumhuriyeti’nin yetkili makamları tarafından her ihtimal göz önünde bulundurularak kapsamlı soruşturma yapılması ve kasıtlı eylemden kaynaklanmış ise faillerinin yakalanarak cezalarının bir an önce verilmesi beklenmektedir” denildi.

Konunun resmi ziyaret vesilesiyle Ankara’da bulunan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile yapılmakta olan görüşmelerde ele alındığının belirtildiği açıklamada, olay yerindeki incelemelere Türk uzmanların da katılmalarının önerildiği açıklandı. 
 

1166100cookie-check9 Türkün öldüğü yangın araştırılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.