9. Zeytin Festivali yapıldı

Belediyeden verilen bilgiye göre yarışma ev hanımları ve çevre halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Dedeman Olive Tree Hotel’in de dekorla destek verdiği yarışmada, Başkanlığı’nı Girne Skal Kulübü Başkanı Mustafa Şah’ın yaptığı jüride Rocks Hotel Baş Aşçısı Kazım Konil, Colony Hotel Baş Aşçısı Ayhan Aşçıoğlu, Dome Otel Baş Aşçısı Ali Cengiz ve Girne Belediyesi’nden Gıda Mühendisi Naile Soyel görev aldı.

Ottoman House Restaurant’ın otantik bahçesinde gerçekleşen yarışma sonucunda “En Lezzetli Geleneksel Yemek” Jalan Tosun’un yaptığı ‘Drihdi’ yemeği seçildi.

“En Lezzetli Yaratıcı Yemek” ise Şerife Horoz’un farklı bir stilde yaptığı “Gabak Böreği” oldu.

Şengül Güneydeniz’in hazırladığı “Zeytinyağlı Çiçek Dolması” ise “En Nefis Zeytinyağlı” olarak seçilirken Jüri Özel Ödülü haşlanmış zeytinyağlı bal kabağını yapan Fatma Zeytincioğlu’na verildi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere plaket ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlikte söz alan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, turizmin merkezi olan Girne’ye bağlı Zeytinlik köyünün böyle bir yarışmaya mekân olmasının Kıbrıs’ın geleneksel yeme içme kültürünün de tanıtılması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Aygın, festivalin en heyecanlı ve renkli etkinliklerinden biri olan yemek yarışmasına birbirinden güzel yemekleriyle katkı koyan ev hanımlarına ve gurme konusunda uzman jüri ekibine teşekkür etti.

1511280cookie-check9. Zeytin Festivali yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.