AA: PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim Prag’da yakalandı

Anadolu Ajansı, “terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim’in, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı” diye yazdı. Türk yetkililer “Şimdilik hakkında geçici tutuklama kararı var” şeklinde açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı ise, iade edilmesi için belgeleri Çekya’ya gönderecek.

AA’nın haberine göre, PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Türkiye, Salih Müslim için 13 Şubat’ta kırmızı bülten çıkarmıştı.

Çekya İnterpol Birimi, Müslim’in 24 Şubat’ta Prag’da Türkiye’nin talebi ve ilettiği yakalama emirlerine istinaden gözaltına alındığını Türk makamlarına bildirdi.

Çekya makamları, Müslim’in çıkarılacağı mahkeme tarafından tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verileceğini, bu kararın da Türk tarafına ivedilikle iletileceğini kaydetti. Aynı makamlar Türkiye’den, Müslim’in iadesi için gerekli evrakın kendilerine ivedilikle iletilmesini istedi.

Emniyet yetkilileri, Müslim’in iadesine yönelik idari işlemlerin başlatılabilmesi için Adalet Bakanlığı ile de irtibata geçti.

İçişleri Bakanlığı’nın terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmiş ve 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye eklenenler arasında terör örgütü PYD’nin eski lideri Salih Müslim de yer almıştı.

2163840cookie-checkAA: PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim Prag’da yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.