Ağar: Bütünleşme olacak

Ağar, “Bu bir bütünleşme projesidir. Bütünleşmeyi iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenler bu büyüklüğü göremiyorlar” dedi.


Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, 1980 sonrasında “suni biçimde” ayrı düşen merkez sağı bir araya getirebilmek için 27 yıldır sürdürülen bütünleşme çabasının DP’de gerçekleştirilmesi için ortaya konulan çabanın herkes tarafından görüldüğünü dile getirdi.
“Nihayet şu gerçeği kabul etmeliyiz ki artık DP vardır” diyen Ağar, şöyle devam etti:


“DP, bir, parti ismi değişimi ya da bir partiler ittifakı olarak tarif edilemez. DP’ye hiç ama hiç kimse ANAYOL gibi bir formül, böyle bir birleşme oluşumu olarak asla bakmamalıdır, DP’yi asla böyle algılamamalıdır. DP oluşumu, DP felsefesini, DP anlayışını, DP kültürünü benimsemenin doğal bir sonucudur.


DP ateşinin alevlenmesi, DYP ve Anavatan Partisi’nin öncülüğü ve önderliği ile olmuştur. Bu bir gerçektir ama artık DP vardır ve ne bir kişinin 10 kişinin katılması veya ayrılması ile sallanır ne de yaralanır. DP olgusu, kişilerin ya da partilerin uhdesinde değildir, olamaz, o zaman demokrat parti olmaz.”


-“BİZ BU OYUNU BOZDUK”-


Ağar, DP’nin yıllar sonra oluşumunda “millet gerçeği” olduğunu ifade ederek, TBMM’deki bugünkü oluşumdan “milletin bizar olduğu, yorulduğu” iddiasında bulundu.


“AKP-CHP de bunu fark ettikleri için, mesela CHP göstermelik bir beraberlik yaratmış, sağdan sola, soldan sağa kaymalar tezgahlanarak oy avcılığı esasına dayalı, bir yerlerde planlanan yapay gelişmeler oluşturulmuştur” diyen Ağar, bu partilerin “Bu hesapların tümü, o partilerin 22 Temmuz akşamını hedefleyen tutumlarının sonucudur. Hiçbiri, 1 yıl sonrayı, 2 yıl sonrayı, 5 yıl sonrayı düşünmemektedir” görüşünü dile getirdi.


Mehmet Ağar, şunları kaydetti:


“Biz bu oyunu bozduk. DP’liler olarak, bizler, artık birleşme ayrılma, istifa katılma konularını, ne konuşmak ne düşünmek istiyoruz. Milletin sorunları çözüm bekliyor. Milletin sorunları birleşme, bölünme, transfer, dedikodu, itişme kakışma konularından çok daha önemlidir.


Benim, millete buradan önemli bir mesajım daha olacak. AKP ve CHP kendilerini milletin iki seçeneği gibi göstermeye çalışmaktadır. Onlar, birbirleri ile zıt bir görüntü çizmeye özen göstererek, millete kendilerini, birbirlerinin alternatifi gibi sunmaktadırlar. AKP’ye kızıyorsan oyunu CHP’ye ver, CHP’ye kızıyorsan oyunu AKP’ye ver ki biz ruh ikizleri gene Meclis’te yalnız kalalım. İşte, milletimizin uyanması ve asla itibar etmemesi gereken kandırmaca budur, oynanan oyun budur. Kurulan oy tuzağı budur.


Biz milletimizi bu tuzağa düşürmeyeceğiz. Milletimizin bu tuzağa sürüklenmesine mani olmak için DYP ve ANAVATAN olarak birlikte yola çıktık. Bu bir bütünleşme projesidir. Bütünleşmeyi iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenler bu büyüklüğü göremiyorlar.”


SEÇİMDEN SONRA BÜYÜK KONGRE


“Ben kardeşim Erkan Mumcu’ya teşekkür ediyorum. Hiçbir makam ve mevki beklemeden bütünleşmeye ‘evet’ dedi, katkı verdi” ifadesini kullanan Ağar, şöyle devam etti:


“Bugün içinde bulunduğumuz hukuki şartlar ve Yüksek Seçim Kurulu’nun öğleden sonra yaptığı açıklama bu bütünleşmenin listelerde yapılmasına mani oldu. Ancak biz kararlılıkla bu yolda yürüyoruz. Süreci seçimlerin hemen sonrasında milletin demokrasi şöleni haline getireceğimiz bir büyük kongre ile taçlandıracağız.


Biz bu bütünleşmeyi milletin bir ihtiyacı olarak gerçekleştiriyoruz. Kimilerinin ikbal mücadelesi için yapıyor değiliz.
DP’nin büyüklüğünü, milletin bu bütünleşmeye olan ihtiyacını görenler, Türk siyasetinin ve ülkenin çıkışının burada olduğunu görenlerle yola devam ediyoruz. Yolumuzda kararlılıkla yürüyoruz. Allah bu yolda yürüyenlerin yolunu açık etsin.”

1043880cookie-checkAğar: Bütünleşme olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.