Ağar, Susurluk davasından yargılanacak

Daire, Ağar’ın vali statüsünde bulunması nedeniyle yargılamasının Yargıtay’da yapılmasına hükmetti.


Alınan bilgiye göre, Mehmet Ağar’ın 1993-1996 yılları arasında, ”cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek, gıyabi tutuklu sanık Abdullah Çatlı’nın saklı bulunduğu yeri bildiği halde yetkili mercilere haber vermemek ve gizlenmesine yardım etmek; yasalara aykırı olarak Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e silah taşıma izin belgesi vermek suretiyle görevi kötüye kullanmak; yasalara aykırı olarak Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesini sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanmak” suçlamalarıyla hakkında dava açılması istendi.


Ağar hakkında Susurluk davası kapsamında açılan dava, milletvekili seçilmesi nedeniyle durdurulmuştu.


İçişleri Bakanlığı, Ağar’ın 22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili seçilememesi nedeniyle yasama dokunulmazlığı kalmadığından Ağar hakkındaki dosyayı Danıştay’a gönderdi.


Danıştay 1. Dairesi, Ağar’ın, ”cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek” suçu yönünden lüzum-u muhakemesine, Ağar’ın eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın ”suç işlemek için örgüt kurmak” başlıklı 220. maddesi gereğince yargılanmasına karar verdi. Daire, Ağar’ın vali statüsünde bulunması nedeniyle yargılamasının Yargıtay’ın ilgili ceza dairesinde yapılmasına hükmetti.


Daire, Ağar hakkındaki diğer suçlamalar yönünden, 4616 sayılı Şartla Salıverilme, Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun uyarınca karar verilmesini erteledi.


Dairenin oybirliğiyle aldığı bu karara Ağar’ın itiraz hakkı bulunuyor.

1055320cookie-checkAğar, Susurluk davasından yargılanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.