AB Anayasası’na imza atıldı

Avrupalı liderler, Avrupa Anayasası’nı tescil eden anlaşmaya ve nihai belgeye imza attı. Toplam 29 ülkenin katıldığı törende Türkiye’yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül temsil etti. 


Törende, Avrupalı liderler Avrupa Anayasası’nın kabulünü tescil eden anlaşmaya ve nihai belgeye imza attılar. Avrupa anayasasını tescil eden anlaşma, AB üyesi 25 ülke tarafından imzalandı. Nihai belgeyi, üye ülkelerin yanı sıra, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’dan oluşan 3 aday ülke imzaladı. Hırvatistan ise imza töreninde gözlemci sıfatıyla hazır bulundu.
      
REFERANDUM DA GEREKİYOR
Avrupa Anayasası’nın yürürlüğe girmesi ise üye ülkelerde parlamentolar veya referandum aracılığıyla onaylanması sonrasında mümkün olacak.


Avrupa Anayasası’nın Roma’da Campidoglio’da imzalanmasının tarihsel ve simgesel bir anlamı da var. Avrupa Ekonomik Topluluğu’nu kuran Roma Anlaşması, 1957’de Campidoglio Tepesi’ndeki Conservatori Sarayı’nda imzalanmıştı. Üye ülkeler, Avrupa anayasasını da yine aynı yerde imzaladılar.


Tören nedeniyle Roma’da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Devlet liderlerinin kalacakları oteller İtalyan güvenlik birimleri tarafından bomba ve patlayıcı taramasından geçirildi.

676400cookie-checkAB Anayasası’na imza atıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.