“AB değişirse referanduma gideriz”

Daily Telegraph gazetesi, Başbakan David Cameron’ın, İngiltere’yi, ekonomik ve siyasi birliğe doğru giden bir Avrupa devleti ihtimalinden koruyacağına dair bu sözlerini manşete taşıdı. Haberde, Cameron’ın, Avrupa Birliği’nin ortak bir bayrak altında ulusal bir birliğe dönüşmesi fikrini ‘saçmalık’ olarak nitelediği aktarılıyor.

Gazeteye göre, İngiltere, euro krizinin çözülmesi için daha fazla entegrasyon ve ortak bir bankacılık sisteminin gerektiğini kabul ediyor ancak böyle bir durumda ülkenin finans merkezi City için güvence istiyor.

“REFERANDUMA GİDERİZ”

Haberde, ayrıca, Maliye Bakanı George Osborne’un AB’ye verilen yetkilerin artırılması durumunda, geçen sene çıkarılan bir yasaya göre İngiltere ve AB ilişkisinin referanduma götürülmesinin gerekebileceği sözleri aktarılmış.

Gazete başyazısında bu durumun, İngiltere’nin AB ile ilişkisini yeniden düşünmesi için bir fırsat yarattığı söylüyor.

Times gazetesi Maliye Bakanı George Osborne’un krizi çözmek için birçok ulusal yetkinin Brüksel’e devredilmesinin İngiltere’nin AB üyeliğinin referanduma götürülmesini gerektirebileceği sözlerine yer vermiş.

Ancak, gazete, Liberal Demokratların ve bazı Muhafazakâr Parti milletvekillerinin Osborne’un önerisine karşı çıktığını ve sözlerinin farazi olduğunu söylediklerini aktarıyor.

“FARAZİ”

Haberde İngiltere ve AB ilişkisi üzerine çalışan Muhafazakâr Parti’den Andrea Leadsom’ın şu sözleri aktarılıyor: “Ortak pazardan ve gümrük birliğinden çıkmak İngiltere ekonomisi için bir felaket olabilir”.

Gazetenin başyazısında, krizin çözümü için mali, ekonomik ve politik birlik ihtiyacının giderek belirginleştiği ve bunun da tek tek ülkelerin egemenliklerini etkileyeceği belirtilmiş. Gazeteye göre, İngiltere’de referandum konusunda giderek ortaklaşılıyor ve AB’nin mevcut yapısında herhangi bir değişim olması durumunda sadece hükümetin değil vatandaşların da ikna edilmesi gerekiyor.

843380cookie-check“AB değişirse referanduma gideriz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.