‘AB için haklarımız kurban edilemez’

KKTC’de yerli ürünlerin tanıtımı ve kullanımının teşviki için düzenlenen 6. Yerli Ürünler Fuarı’nın açılışında konuşan Talat, Türkiye’nin AB’yle müzakerelere başlayacak olmasından dolayı devam eden tartışmalarda odak noktasını Kıbrıs’ın ve Kıbrıslı Türklerin oluşturduğunu belirterek, ”Kıbrıslı Rumların gücendirilmemesi için Kıbrıslı Türklerin haklarının kurban edilmesini talep edenler bulunduğuna” işaret etti.


Talat, ”Türkiye pazarlık masasına otururken, Kıbrıslı Türklerin haklarını kurban etmek, Kıbrıslı Türkler açısından kabul edilemezdir. Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin bulunmadığı bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıması söz konusu değil çünkü böyle bir Kıbrıs Cumhuriyeti meşru değil, referandumdan sonra yasallığı da tartışılır hale geldi” diye konuştu.


Talat, böyle bir anomaliyi (sapaklık, bozukluk) tanıyarak Kıbrıs sorununun zemininin değiştirilmesinin olası olmadığını ifade ederek, sıkıntılı günler yaşamalarına rağmen, geleceğe güvenle baktıklarını ve Türkiye’nin böyle bir anomaliyi kabul etmeyeceğinden şüpheleri olmadığını söyledi.

682300cookie-check‘AB için haklarımız kurban edilemez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.