‘AB müzakereleri 10 yıl sürebilir’

Madrid’teki Beşinci Türkiye-AB Forumuna katılan Devlet Bakanı Babacan, İspanya’da yayımlanan gazetelere verdiği demeçte ekonomide değişim sürecinin zaman alacağını, üyelik müzakerelerinin, Türkiye ekonomisinin, Avrupa’da demirlemesine olanak sağlayacağını vurgularken, ” müzakereler sonunda, Maastricht kriterlerine uyum sağlanmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.


Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinen Babacan, ekonomide yüzde 50 oranında kayıt dışı ekonomiden söz etmenin abartma olmayacağını belirtirken, şöyle konuştu:


”İstikrarsız ve ortalama ekonomik büyümenin yüzde 2 civarında seyrettiği bir 10 yıllık dönemden sonra, şimdiki ekonomik büyüme, yüzde 9’un üzerinde gerçekleşiyor. Geride kalan bu 10 yıllık dönemde, ortalama yıllık enflasyon yüzde 70’lere kadar ulaştı. Şimdi ise yüzde 9.3. Ayrıca her yıl iş arayanların sayısı 500 ile 700 bin arasında artıyorsa da, işsizlik oranı yüzde 10’un çok az üzerinde.”


Babacan, 29 Mayıs’ta Fransa’da yapılacak referandum konusundaki soruya da, ”şimdiki panaroma, bir kaç ay öncesi kadar kötü değil” yanıtını verdi.

1021020cookie-check‘AB müzakereleri 10 yıl sürebilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.