AB sürecinde İtalya’dan destek

Bülent Arınç, İtalya heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her bakımdan ”mükemmel olduğunu” söyledi. 


”İlişkilerimizi her zaman güçlü tuttuk” diyen Arınç, şunları kaydetti: 


”Sayın D’Alema ve İtalyan Hükümetine, Türkiye’nin AB sürecine verdikleri samimi ve kararlı destek için teşekkür ediyorum. D’Alema, son günlerdeki demeçlerinde müzakere halinde bulunan Türkiye’nin bu sürecine katkı sağlayacağını ve AB’nin coğrafi bir birlik olmadığını, siyasi bir birlik olduğunu, Türkiye’nin de şartları yerine getirmesi halinde AB üyesi olacağını yürekli, samimi ve kararlı bir şekilde ifade etmişlerdir. Desteklerinin bu süreç içinde devam edeceğini ümit ediyoruz, bekliyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin, İtalya gibi güçlü bir desteği var. Bunun için kendilerine ve hükümetlerine teşekkür ediyorum.” 


İtalya Dışişleri Bakanı D’Alema ise ziyaretiyle ”TBMM’ye saygınlığını, TBMM Başkanı Arınç’a da saygılarını ifade etmek için geldiklerini” söyledi. 


”Türkiye’nin seçimlerden dolayı hassas bir dönemde olduğunu, bunun için İtalya’nın, devlet olarak kurumlarıyla Türkiye’ye dostluk duygularıyla desteklemek” olduğunu ifade eden D’Alema, konuşmasını şöyle sürdürdü: 


”İtalya, Türkiye’ye destek verilmesini, Türkiye’nin özellikle dünyanın bu kısmında üstlenmiş olduğu ve başarıyla yürüttüğü rolün de karşılığının verilmesi ve takdir edilmesi gerektiğinin altını çizmektedir. Dost ve yakın ülke olan Türkiye’nin son zamanlarda terör olaylarına maruz kalmaktadır. Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Terörün ne denli bir canavar olduğunu yakinen bilmekteyiz. Terörle mücadele etmenin de tüm toplumun katkısını gerektirdiğini biliyoruz.”
 

1044030cookie-checkAB sürecinde İtalya’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.