‘AB sürecinin Kıbrıs’la ilgisi yok’

Talat, Gaziantep Havaalanında düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs meselesinin, AB’ye üyelik sürecinde Türkiye’nin önüne konulmuş yapay bir engel olduğunu belirtti.


Kıbrıs sorununun şu sıralarda sadece Türkiye’nin ve kendilerinin gündemi olmaktan çıkıp dünyanın gündemine oturduğunu kaydeden Talat, “Kıbrıs sorunu Türkiye’nin AB sürecinde önemli bir konu. Kıbrıs sorunu AB üyesi olan Kıbrıs Rum tarafının AB’nin tarafsızlığını ortadan kaldırması nedeniyle ciddi bir sorun olarak Türkiye’nin AB sürecinde karşısına çıkarılıyor” dedi. 


Kıbrıs sorununun, AB sürecinde Türkiye’nin önüne konulmuş yapay bir engel olduğunu ve gerçeklere dayanmadığını ifade eden Talat, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Çünkü aslında Türkiye’nin AB sürecinin devam eden Kıbrıs sorunuyla bir ilişkisi yoktur. Niçin yoktur? Çünkü Türkiye Kıbrıs sorununun çözümü için elinden gelen gayreti göstermiştir. Türkiye Kıbrıslı Türklerin olumlu oy kullanarak Kıbrıs sorununu bitirme doğrultusunda hareket etmesini teşvik etmiştir.” 


Talat, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde önünü tıkamanın hiç kimseye yardımcı olmayacağına ve hiç kimsenin yararına olmadığına dikkati çekti. 


Aklın yolunun Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini engellemek olmadığını ifade eden Talat, Türk tarafı olarak sorunun çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Kıbrıs sorununu çözmek, Türkiye’nin Kıbrıs’tan kaynaklanan sorunlarını çözmek demek olur. Dünyanın veya hiç olmazsa Avrupa’nın da bölgedeki, Doğu Akdeniz’deki sıkıntılarının çözümü demek olur. Dediğimiz gibi bu yolda hareket etmek için Türk tarafı olarak hazırız. Barış elimizi uzattık, tutulmasını bekliyoruz”dedi.

694580cookie-check‘AB sürecinin Kıbrıs’la ilgisi yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.