AB uçuşlarında sıvı madde yasağı başlıyor

Tüm üye ülkelerle İsviçre, İzlanda ve Norveç’teki havaalanlarında geçerli olacak yeni güvenlik önlemleri, kontrol noktalarında yolcuların üzerinde ya da el bagajlarında sıvı maddelerin taşınmasını kısıtlıyor.

Buna göre nereye gidecek olurlarsa olsun tüm uçak yolcularının taşımak zorunda oldukları her biri 100 mililitreyi geçmeyen göz damlası, burun ve ağız spreyi gibi sıvı maddeleri, toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde şeffaf bir zarfa yerleştirmeleri gerekiyor.

Yolcular havaalanlarının kontrol noktalarında yanlarında taşıdıkları sıvı maddeleri beyan ederek güvenlik görevlilerine gösterecekler.

El bagajlarındaki sıvı yasağı su ve diğer içecekler, şuruplar, krem ve merhemler, parfümler, spreyler, her türlü jeller, traş köpüğü ve deodorant gibi basınçlı tüpler, diş macunu dahil her türlü macunlar, sıvı katı karışımı maddeler ve makyaj malzemelerini kapsıyor.

Fakat tıbbi nedenlerle ya da küçük yaştaki çocuklar için bulundurulması gereken sıvı ilaçlarla besin maddelerine, söz konusu ihtiyacın kanıtlanması halinde izin verilecek.

Yolcular havaalanlarında satın aldıkları sıvı maddeleri ise özel etiketli ambalajlarına koymaları durumunda uçaklarda yanlarında bulundurabilecekler. 6 Kasım itibariyle uygulanmaya başlanacak sıvı madde yasağı sadece el bagajlarını kapsayacak.

BRITISH AIRWAYS’İN AÇIKLAMASI

Öte yandan British Airways Güvenlik Departmanı Başkanı Tim Steeds, yeni kuralları savunarak “Değişiklikler, İngiltere’den seyahat eden yolcular için getirilen mevcut kısıtlamaların da hafifleyeceği ve böylece İngiltere üzerinden diğer uçuşlara yapılan bağlantıların kolaylaşacağı anlamına da gelecektir” dedi.

Steeds şu açıklamayı yaptı:

“El bagajında sıvı taşınması politikasında AB çapındaki yapılan olumlu bir değişiklik, AB’ ne bağlı havaalanlarından yapılan seyahatlerde tüm yolcular için uyumlu olabilecek bir düzenleme getirmiştir. Bu yeni politika, yüksek güvenlikli mevcut şartlardaki hava yolculuklarını muhafaza etmek adına hassas bir ölçü oluştururken, aynı zamanda yolcuların güvenlikten beraberlerinde neler, geçirip neleri geçiremeyeceklerini kolayca anlayabilmelerini sağlar.”

 British Airways Güvenlik Departmanı Başkanı’nın açıklamasında yolculara yardımcısı olması açısından şu bilgiler verildi:

• Transfer yolculuklarda veya dönüşlerde değişiklik gösterebileceğinden dolayı tüm seyahatiniz boyunca geçerli olan Güvenlik kısıtlamalarını araştırın.
• Uçağınızın kalkışından 24 saat öncesinden check-in’ inizi online yapın.
• Sıvıların bulunduğu şeffaf plastik torbayı güvenlik taraması sırasında kabin bagajınızdan çıkarmanız gerektiği için kolayca ulaşabileceğiniz konumda yerleştirin.
• Büyük elektronik eşyalarınız dikkatlice yerleştirin ki güvenlik taraması sırasında kolayca çıkarabilin kabin bagajınızdan.
• Montunuz, Ceketiniz ve Kemerinizi güvenlik taraması sırasına girmeden önce çıkarıp ceplerinizi boşaltın.

FOTOĞRAF: İngiltere’nin en kalabalık havalimanı Heatrow’da kuyruk

1139810cookie-checkAB uçuşlarında sıvı madde yasağı başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.